Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Activitate parchete / 6 -10 mai 2019
10.05.2019 | JURIDICE.ro

I. Activitatea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

1. Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Luare de mită în formă continuată. Fals informatic în formă continuată. Trafic de influență în formă continuată. Trimitere în judecată. 

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi inculpați, soț și soție, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (24 acte materiale), fals informatic în formă continuată (50 de acte materiale), de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (94 de acte materiale), de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (121 de acte materiale) și de trafic de influență în formă continuată (15 acte materiale), în cazul primului inculpat, respectiv, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență în formă continuată (66 acte materiale), de complicitate la săvârșirea infracțiunii de fals informatic (3 acte materiale), de complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații (55 acte materiale) și de complicitate la săvârșirea infracțiunii de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (13 acte materiale), în cazul celui de al doilea inculpat.

Din rechizitoriul întocmit a rezultat următoarea situație de fapt:

Cel dintâi inculpat, în calitate de informatician în cadrul unei universități din Arad la o facultate cu profil medical, în perioada 2015- 2017, în baza aceleiași rezoluții infracționale, contra unor sume de bani ( în total 5.350 euro), prin încălcarea atribuțiilor de serviciu, ca urmare a unor înțelegeri anterioare și furnizării unor date necesare stabilite anterior cu unii studenții, a transmis direct sau prin intermediul celui de al doilea inculpat, prin intermediul mesajelor de tip SMS sau a aplicațiilor sociale de tip whatsapp, rezolvarea testelor de tip grilă de la examenele de an derulate prin intermediul calculatorului și de asemenea, a procedat la modificarea unor date informatice la solicitarea studenților respectivi și anume, a răspunsurilor la întrebările din grilele de examen sau a punctajului final obținut de către acei studenți, în vederea declarării lor ca promovați la examenele de an.

De asemenea, în calitate de informatician, având dreptul de acces limitat, în anul universitar 2015-2016 a accesat fără drept conturile unor studenți în timpul susținerii examenelor folosind fără drept userul și parola de acces ale administratorului de drept, pentru a vizualiza rezolvarea grilelor de examen, pe care le transmitea fără drept studenților, sau pentru modificarea unor date informatice. Ulterior, în anul universitar 2016- 2017, deși nu mai deținea calitatea de angajat al departamentului IT, prin intermediul unui router instalat în acest sens a accesat fără drept conturile unor studenți ca urmare a furnizării de către aceștia în baza unor înțelegeri anterioare a userului și a parolei, în vederea vizualizării răspunsurilor oferite de studenți în timpul examenelor și pentru a da în locul lor răspunsurile la testele grilă. Totodată, în perioada 2016 – 2017, în baza aceleiași rezoluții infracționale, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra cadrelor didactice universitare sau asupra informaticienilor, a primit sume de bani( în total 4.300 de euro) de la studenți sau intermediari, pentru a-și trafica influența în vederea declarării acestora ca promovați la examenele de an sau semestriale.

Cel de al doilea inculpat, în calitate de asistent universitar în cadrul unei universități din Arad la o facultate cu profil medical, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra cadrelor didactice universitare dar și asupra informaticienilor, (fiind căsătorită cu primul inculpat) a primit sume de bani de la studenți ( în total 6.750 de euro), pentru a-și trafica influența asupra informaticienilor sau cadrelor didactice universitare în scopul de a asigura studenților, cumpărători de influență, promovarea unor examene de an, fie prin furnizarea răspunsurilor corecte la grila de examen, fie prin modificarea unor date informatice, (nota obținută la examen sau răspunsurile greșite oferite de către student).

În modalitățile susmenționate au fost ajutați să promoveze examenele semestriale sau de an un număr de 116 studenți față de care s-a dispus efectuarea în continuare a urmării penale pentru săvârșirea infracțiuniilor de cumpărare de influență, de complicitate la săvârșirea infracțiunii de fals informatic, de complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Pe parcursul urmăririi penale, inculpații au recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina lor.

În această cauză au mai fost încheiate un număr de 28 de acorduri de recunoaștere a vinovăției cu 3 cadre didactice universitare, 23 de studenți, un informatician și un intermediar absolvent al universității.

Totodată, s-a dispus disjungerea cauzei şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad pentru continuarea cercetărilor față de 88 de suspecți și inculpați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență și cumpărare de influență.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise la data de 8 mai 2019 spre competentă soluționare Tribunalului Arad.

:: Sursa: mpublic.ro

II. Activitatea Direcției Naționale Anticorupție

1. DNA – Serviciul teritorial Cluj. Luare de mită în formă continuată. Trafic de influență în formă continuată. Reținere.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj, Biroul teritorial Baia Mare, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 03 mai 2019, a inculpatului

A. S.-T., subcomisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– luare de mită în formă continuată,
– trafic de influență în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În luna decembrie 2018 și în data de 2 mai 2019, inculpatul A. S.-T., în calitatea menționată mai sus, prevalându-se de o presupusă influență pe care ar avea-o asupra unor magistrați din cadrul unei unități de parchet, a pretins suma de 800 euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal (martor în cauză) pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat pentru a efectua mai multe demersuri în scopul schimbării încadrării juridice într-o infracțiune pedepsită cu o pedeapsă mai blândă și dispunerii în dosar a unei soluții procedurale favorabile persoanei cercetate.
În același context, la data 3 mai 2019, inculpatul A. S.-T. a primit cei 800 euro, suma de bani pretinsă anterior, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

:: Sursa: www.pna.ro

III. Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

1. DIICOT – Serviciul Teritorial Galați. Constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată în formă continuată. Reținere.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpaţilor C. M., L. N., C. A. şi T. M., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată în formă continuată.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna octombrie 2018, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat care a acţionat pe raza judeţului Galaţi și a municipiului București, în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse din tutun, provenite din Republica Moldova.

Astfel, la începutul lunii februarie 2019, pe teritoriul Republicii Moldova şi pe teritoriul României s-a cristalizat o structură infracţională bine organizată ce avea ca scop introducerea pe teritoriul României în mod ilegal a unor cantităţi importante de ţigări, transportul acestora spre beneficiarul aflat pe raza Municipiului Bucureşti, precum şi valorificarea acestora.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că inculpaţilor C. M., L. N. şi unui alt suspect în cauză le revenea rolul de a prelua de la spaţiul de încărcare de pe teritoriul Republicii Moldova mijloacele de transport în care se aflau disimulate cantităţi de ţigări, de a le însoţi până la frontieră, de a asigura trecerea acestora prin Punctul de Trece a Frontierei Cahul – Oancea, de a asigura traseele de deplasare şi de a lua măsuri de contrafilaj şi protecţie până la predarea mijloacelor de transport către inculpatul T. M.

Inculpaţii L. M. şi C. A. aveau rolul de a conduce mijloacele de transport în care se aflau încărcate în mod disimulat importante cantităţi de ţigări de contrabandă, până la spaţiile de depozitare controlate de către inculpatul T. M., aceştia procedând apoi cu acest din urmă inculpat la descărcarea şi depozitarea cantităţilor de ţigarete.

Pentru a asigura succesul activităţilor infracţionale, membrii grupului infracţional organizat au luat decizia de a realiza trecerea peste frontiera de stat a cantităţilor de ţigarete în mijloace de transport ce aveau confecţionate locaşuri speciale pentru disimularea unor cantităţi substanţiale.

Astfel, inculpaţii au procurat şi utilizat în activitatea infracţională un număr de cel puţin trei mijloace de transport care aveau confecţionate locaşuri pentru disimularea cantităţilor de ţigarete pe întreaga suprafaţă podelei.

O altă măsură de protecţie a membrilor grupului infracţional a fost aceea a utilizării pe durata deplasărilor pe teritoriul Republicii Moldova a unor numere false de înmatriculare provenite de la mijloace de transport de aceeaşi marcă, culoare şi model, precum şi a unor documente false referitoare la aceste autovehicule.

În acest scop, membrii grupului infracţional organizat s-au deplasat la centrele de dezmembrări de pe teritoriul Republicii Moldova de unde au procurat documentele şi plăcuţele de înmatriculare ale unor autovehicule identice cu cele utilizate pentru transportul ţigărilor.

După trecerea frontierei de stat dintre România şi Republica Moldova, membrii grupului infracţional care aveau rolul de a conduce mijloacele de transport în care erau încărcate cantităţile de ţigări, aveau rolul de a înlocui plăcuţele de înmatriculare şi documentele aferente autovehiculului.

Aceste măsuri au fost luate cu scopul de a îngreuna eventuala depistare a membrilor structurii infracţionale de către organele de anchetă prin faptul că eventualele verificări efectuate la punctele de frontieră ar fi indicat cu totul alte autovehicule decât cele în care se aflau încărcate în mod disimulat cantităţile de ţigări.

S-a reţinut faptul că inculpaţii asigurau protecţia transporturilor de ţigări prin adoptarea unor trasee sinuoase, marcate de întoarceri şi repetări ale traseelor tocmai cu scopul de a se asigura că faţă de ei nu sunt luate măsuri de supraveghere operativă.

Pentru a-şi uşura activităţile desfăşurate pe teritoriul României, membrii grupului infracţional au stabilit pe teritoriul Municipiului Galaţi un centru de comandă şi o bază de repliere într-un imobil situat pe raza municipiului Galaţi.

Potrivit modului de operare stabilit, o parte dintre membrii grupului însoţeau mijloacele de transport în care se aflau încărcate ţigările până la intrarea în municipiul Bucureşti după care îl anunţau pe inculpatul T. M. comunicându-i locul de unde putea prelua mijloacele de transport şi a le conduce spre spaţiile de depozitare.

În dimineaţa zilei de 05.05.2019, prin P.T.F. Oancea au pătruns în România, dinspre Republica Moldova, două autovehicule despre care existau indicii cu privire la comiterea unui nou act material de contrabandă cu ţigări, ocazie cu care s-a procedat la constituirea dispozitivului operativ în vederea prinderii în flagrant a membrilor structurii infracţionale.

În urma verificărilor efectuate, în caroseria unei autoutilitare a fost identificată cantitatea totală de 34.930 pachete de ţigări.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, în perioada februarie 2019 – mai 2019, membrii grupului au introdus în mod ilegal, din Republica Moldova în România, prin sustragerea de la controlul vamal, 116.360 pachete de ţigări fără timbru de accizare sau cu timbru de accizare emis de Republica Moldova, în valoare de peste 1.163.600 lei.

:: Sursa: www.diicot.ro

2. DIICOT – Structura Centrală. Constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc, în formă continuată. Trimitere în judecată. 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor L. A., M. G. D., M. I. O., C. D. M., I. A. I. M., O. M. O., K. J. şi M. V. pentru săvârșirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, în perioada aprilie 2018-noiembrie 2018, inculpaţii L.A, M. G. D. şi M. I. O. au constituit un grup infracţional organizat la care au aderat inculpaţii M. V.,O.O., K. J. şi I. A. I. M., în vederea comiterii infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată, activitatea membrilor grupului infracţional constând în luarea rezoluţiei infracţionale de a înfiinţa culturi de cannabis în scop de comercializare.

S-a reţinut faptul că membrii grupului au întreprins demersurile necesare pentru amenajarea de locaţii, studierea modului de creştere a plantelor de cannabis, achiziţionarea de echipamente, instalaţii şi nutrienţi, inculpaţii înfiinţând culturi de cannabis în scop de comercializare, într-un număr de 3 imobile situate pe raza comunei Tărtăşeşti şi a oraşului Răcari.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, în imobilul situat în comuna Tărtăşeşti, sat Tărtăşeşti, jud. Dâmboviţa, a fost găsită o cultură de cannabis constituită dintr-un număr de 155 plante cannabis, cu masa netă verde în cantitate de 157.800 grame şi masa netă uscată de 34.470 grame precum şi cantitatea totală de 11.200 grame cannabis, cu masa netă după uscare de 5584 grame.

În comuna Tărtăşeşti, sat Gulia, județul Dâmbovița, cu ocazia percheziţiei domiciliare a fost găsită o cultură de cannabis constituită dintr-un număr de 350 plante, cu masa netă verde în cantitate de 82.650 grame iar în oraşul Răcari jud. Dâmboviţa, a fost găsită o cultură de cannabis constituită dintr-un număr de 98 plante de cannabis, cu masa netă verde în cantitate de 26.250 grame precum şi cantitatea de 900 grame cannabis, destinaţia culturilor de cannabis şi respectiv a cannabisului fiind comercializarea.

:: Sursa: www.diicot.ro

3. DIICOT – Serviciul teritorial Pitești. Constituire a unui grup infracțional organizat. Acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată. Fraudă informatică în formă continuată și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice. Percheziții domiciliare.

Procurorii DIICOT Serviciul teritorial Pitești împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, București, Constanța și Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Gorj și Buzău, efectuează 27 de percheziții domiciliare pe raza județelor Argeș, Constanța, Gorj, Buzău, Ilfov și a municipiului București, în patru cauze în care se efectuează cercetări faţă de 24 de suspecți, constituiți în cadrul a patru grupuri infracționale organizate, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, fraudă informatică în formă continuată și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

În cauză s-a reţinut faptul că suspecții au confecționat dispozitive de copiere a datelor cardurilor bancare pe care intenționau să le monteze la ATM-uri amplasate în afara României, în spațiul UE, pentru a copia datele stocate pe banda magnetică a cardurilor bancare în scopul contrafacerii unor astfel de carduri.

Astefel, membrii grupurilor au montat dispozitive de copiere a datelor stocate pe banda magnetică a cardurilor de alimentare cu combustibil la terminale de plată amplasate în străinătate, creând clone ale unor carduri autentice pe care le-au folosit la stații PECO din România, unde au alimentat în mod fraudulos, în interesul altor persoane, combustibil diesel în valoare de aproximativ 50.000 de euro.

Cu ocazia percheziţilor domiciliare au fost ridicate cititoare de carduri provenite din ATM -uri, dispozitive de copiere și stocare a datelor cardurilor bancare, dispozitive prevăzute cu microcamere video pentru înregistrarea codurilor PIN, componente si instrumente necesare confectionarii unor astfel de dispozitive, precum si canabis.

De asemenea, cu ocazia unei percheziție domiciliat efectuate în judeţul Argeș a fost necesară tragerea unui foc de avertisment întrucât persoanele perchezitionate, după ce au lovit un jandarm, au încercat să continue agresiunea, cercetările urmând să fie extinse cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Pe numele suspecților au fost emise 20 de mandate de aducere.

:: Sursa: www.diicot.ro

4. DIICOT – Structura Centrală. Trafic internațional de droguri de risc și de mare risc, trafic de droguri de risc și de mare risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu. Prindere în flagrant.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, au efectuat o acţiune de prindere în flagrant pe raza municipiului București, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc, trafic de droguri de risc și de mare risc și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

În urma cercetărilor efectuate s-a reţinut faptul că, în perioada lunii mai 2019, un inculpat în cauză, a introdus, fără drept, din Spania în România, cantitatea de 2963,9 grame cannabis și 46,45 grame cocaină. În acest sens, a cooptat un alt inculpat care, urmărind același scop, în sensul traficării drogurilor, a depozitat coletul în autoturismul său cu intenția de a-l transporta la locuința sa.

În cursul zilei de 08.05.2019, în jurul orei 11.35, într-o staţie de alimentare situată în apropierea Gării de Nord, a fost identificat un autoturism în care se aflau două persoane, suspecţi în cauză, care încercau să introducă în autoturism un colet ce se presupunea a conține o cantitate importantă de droguri.

În urma controlului efectuat asupra coletului mai sus menționat s-a constatat că în interior se afla o pungă din plastic cu fragmente vegetale și o altă pungă ce conținea o substanță de culoare albă.

Din raportul preliminar de constatare tehnico-științifică a rezultat că în colet se aflau cantitățile de 2963,9 grame cannabis și 46,45 grame cocaină.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul reținut urmează să fie prezentat Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Față de ce de-al doilea inculpat, procurorii DIICOT –Structura Centrală au dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro

5. DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti. Trafic de droguri de mare risc. Reținere.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor O. E. D., L. N. G. și O. D., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna februarie 2018, inculpaţii au comercializat droguri de risc și mare risc mai multor consumatori de pe raza municipiului București și a județelor Prahova și Dâmbovița.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la data de 08.05.2018 au fost identificate şi ridicate 13 folii de staniol impregnate cu substanțe pulverulente și 20 de grame de substanță pulverulentă susceptibile a conține cocaină, 69 de comprimate xanax, 4 cântare de precizie, precum și recipiente și ustensile pentru consumul de droguri.

De asemenea, la una dintre locații, a fost descoperită o seră (cort) de creștere a plantelor de cannabis, precum și dispozitive de creștere și îngrijire a acestora (7 lămpi, filtre de aer, ventilatoare etc).

În cursul zilei de astăzi inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro

5. DIICOT – Structura Centrală. Trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată. Reținere.

Procurorii DIICOT- Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor N.S.I, L.A.S. și M.D., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc, în formă continuată.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpații N.S.I, L.A.S. și M.D. au achiziționat cantități importante de droguri de mare risc, pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiul Arad și pe raza județului Timiș, obținând astfel importante beneficii materiale.

În urma organizării unor acțiuni de prindere în flagrant, inculpații au fost surprinși în timp ce vindeau cantitățile de 1 kilogram de cannabis si 86 grame MDMA (drog de mare risc), contra sumei de 20000 lei, respectiv 1510 grame cannabis si 70 grame de cocaină, contra sumei de 11.250 euro.

La data de 05.05.2019, procurorii DIICOT- Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combaterea a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza municipiului municipiul Arad și municipiului Timișoara, ocazie cu care au fost identificate și ridicate 2,5 kilograme de cannabis, 20 de grame de hașis, 2 grame de cocaină, 750 de euro și 17.600 lei.

La data de 06.06.2019, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.