Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Tribunalul Bucuresti: „Toate cauzele aflate pe rol vor fi amanate pentru noi termene de judecata”
28.08.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 27 august 2009, s-a desfasurat Adunarea Generala a judecatorilor ce functioneaza  la Tribunalul Bucuresti. Potivit unui comunicat semnat de jud. Laura Andrei, vicepresedinte, „pe ordinea de zi s-au aflat  spre discutare o serie de probleme  organizatorice  vizand  functionarea Comisiei constituite conform Legii 211/2004. Cu acest prilej au fost abordate  propunerile  legislative  privind legea unica de salarizare si stadiul executarii  hotararilor judecatoresti pronuntate  in favoarea magistratilor ce functioneaza  la Tribunalul Bucuresti   in chestiuni ce tin de drepturile salariale ale acestora.

Vazand ca in continuare se refuza de catre  Statul Roman  respectarea  unor hotarari  judecatoresti intrate in puterea legii,  ca in calitate de creditor Statul Roman, promoveaza o serie de acte normative  de natura a proteja  exclusiv  interesele sale de creditor in ignorarea dispozitiilor  hotararilor pronuntate de CEDO, participatii la Adunarea Generala   au propus continuarea  protestelor declansate  in 6 iulie 2009. De asemenea, a fost subliniata discrepanta existenta cu privire la modul de abordare a salarizarii pentru puterea judecatoreasca in raport de celelalte doua puteri in stat in proiectul legii unice de salarizare .

Magistratii ce functioneaza la Tribunalul Bucuresti atrag atentia asupra faptului ca proiectul acestei legi ignora dispozitiile constitutionale cu privire la rolul crucial al justitiei intr-un stat de drept, constituind un real atac la independenta judecatorilor.

Adunarea Generala a decis continuarea protestelor in  urmatoarea formula, incepand cu data de 31 august 2009.

1. Se vor  judeca numai  cauzele in materie  penala privind  masuri preventive si cele in materie civila privind  plasamentul minorilor.

2. Toate cauzele aflate pe rol vor fi amanate pentru noi  termene de judecata.

3. Activitatea judecatorilor desemnati la Registrul Comertului va viza strict o sedinta pe luna, urmandu-se aceeasi masura de amanare cu acordarea unor noi termene.

4. La Biroul Apostile  se vor primi cererile,  urmand ca magistratii desemnati sa le analizeze, iar eliberarea lor sa se realizeze la un termen  ce va fi facut cunoscut partilor in scris, ulterior.

5. Se va reduce plafonul cauzelor nou intrate pe fiecare complet de judecata, termenele urmand a fi alocate corespunzator.

De asemenea, Adunarea Generala a aprobat propunerea formulata ca magistratii sa refuze in scris desemnarea  in birourile electorale, urmand a se depune cereri scrise in acest sens, personal, de catre fiecare judecator.

In functie de rezultatul discutiilor purtate de reprezentantii Consiliului Superior al Superior al Magistraturii si ai asociatilor  magistratilor  cu reprezentantii puterii executive, se vor reanaliza modalitatile  de desfasurare a activitatii.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti