Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Publicarea de materiale video compromițătoare, un nou tip de înșelătorie în mediul online
13.05.2019 | Vladimir Adrian COSTEA

Secţiuni: Cyberlaw, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Vladimir-Adrian Costea

Vladimir-Adrian Costea

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) informeză că a identificat un nou tip de înșelătorie practicată în mediul online. Concret, prin intermediul e-mailurilor, scammerii amenință destinatarii că vor publica materiale video care îi pot compromite. Aceștia pretind că au intrat în posesia parolelor și a listelor de contacte. Ulterior, profitând de vulnerabilitatea utilizatorilor, aceștia le solicită suma de 1500 de dolari în moneda bitcoin.

Pentru a nu deveni o victimă a unor astfel de amenințări, CERT-RO vă recomandă să verificați cu atenție informațiile primite și să nu efectuați plăți în avans. Salvați convorbirile primite și alertați de îndată autoritățile.

Chiar dacă unele atacuri pot părea de-a dreptul puerile, acestea sunt totuși eficiente, profitând de cele mai multe ori de situația în care se află victima. Este important astfel să conștientizăm faptul că în ultimii ani s-au diversificat și multiplicat amenințările, vulnerabilitățile și riscurile în spațiul cibernetic, atacurile devenind din ce în ce mai sofisticate.

Potrivit CERT-RO, România a devenit atât o țară generatoare de incidente de securitate cibernetică, cât și spațiu de tranzit pentru atacatori din afara spațiului național care utilizează sisteme informatice vulnerabile sau compromise, ce fac parte din spațiul cibernetic național.

Vladimir-Adrian Costea

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti