BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

Întâlnire de lucru a conducerii Ministerului Justiției cu liderii sindicatelor din sistemul penitenciar. UPDATE: A doua întâlnire

15.05.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Marți, 14 mai 2019, în continuarea discuțiilor din data de 13 mai 2019, conducerea Ministerului Justiției a avut, marți, 14 mai 2019, începând cu ora 10.00, o a doua rundă de convorbiri cu reprezentanții sindicatelor din sistemul penitenciar pentru găsirea unor soluții privind problemele semnalate de aceștia, potrivit unui comunicat.

La discuții, Ion Popa, secretarul de stat din Ministerul Justiției, Cristian Pleșa, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Mihaela Neacșu, prim-vicepreședintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare, Florin Șchiopu, președintele Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar, precum și Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor. Conform solicitării viceprim-ministrului pentru implementarea parteneriatelor strategice, ministru al justiției, interimar, Ana Birchall, a fost agreată întocmirea unei informări care să cuprindă situația reală din sistemul penitenciar, precum și soluțiile pentru aspectele semnalate.

Conducerea Ministerului Justiției își manifestă în continuare totala disponibilitate la un dialog real, deschis și constructiv cu scopul identificării unor soluții optime față de problemele invocate.

***

Luni, 13 mai 2019, conducerea Ministerului Justiției a avut o întâlnire de lucru, la sediul instituției, în care s-au discutat problemele actuale din sistemul penitenciar, invocate de sindicate în cadrul protestelor din ultimul timp, potrivit unui comunicat.

La discuții au participat Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice, ministru al justiției, interimar, Ion Popa, secretarul de stat din Ministerul Justiției ce coordonează activitatea Administrației Naționale a Penitenciarelor, Cristian Pleșa, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Sorin Dumitrașcu, președintele Federației Sindicatelor din ANP, Ștefan Teoroc, președintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare, precum și Florin Șchiopu, președintele Federației Sindicatelor din Sistemul Penitenciar.

În cadrul discuțiilor de luni, au fost identificate o serie de probleme existente în sistemul penitenciar, urmând ca acestea să fie analizate detaliat.

Conducerea Ministerului Justiției își manifestă totala disponibilitate la un dialog real, deschis și constructiv cu scopul identificării unor soluții optime la problemele invocate, în cadrul unui calendar care să poată oferi realist posibilitatea rezolvării acestora și evitarea pe viitor a situațiilor tensionate existente în acest moment în sistemul ANP.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week