Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 


Print Friendly, PDF & Email

Proiectele de acte normative de pe ordinea de zi a Guvernului – 14 mai 2019. UPDATE: Actele normative adoptate
15.05.2019 | JURIDICE.ro

Marți, 14 mai 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din data de 14 mai 2019, potrivit unui comunicat.

I. ORDONANȚE DE URGENȚĂ
1. Ordonanță de Urgență privind acordarea unor facilități fiscale și pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și a altor acte normative.
2. Ordonanță de Urgență privind stabilirea unor măsuri de eficientizare a activității de privatizare a Ministerului Economiei pentru dezvoltarea în condiții de profitabilitate a activității operatorilor economici cu capital de stat, pentru exercitarea drepturilor și îndeplinirea obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar a statului la anumiți operatori economici, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

II. HOTĂRÂRI DE GUVERN
1. Hotărâre de Guvern pentru completarea art.7 din Hotărârea Guvernului nr.1188/2014 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie ”Prof.dr.G.K. Constantinescu”.
2. Hotărâre de Guvern pentru aprobarea închirierii unor suprafeţe în imobilul proprietate publică a statului, aflat în administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, înregistrat sub nr. MFP 34391.
3. Hotărâre de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Regiei Autonome „Registrul Auto Român” aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.
4. Hotărâre de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Societatea de producere a energiei electrice în hidrocentrale Hidroelectrica S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Energiei.
5. Hotărâre de Guvern privind aprobarea stemei comunei Cordăreni, judeţul Botoşani.
6. Hotărâre de Guvern privind completarea art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 107/2019 pentru aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, pentru anul 2019.
7. Hotărâre de Guvern privind modificarea și completarea Hotărârea Guvernului nr. 108/2019 pentru aprobarea schemei ”Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a producției de usturoi”, precum și pentru stabilirea unor măsuri de verificare și control al acesteia.
8. Hotărâre de Guvern privind reorganizarea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Plantelor București și pentru modificarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
9. Hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici  ai obiectivului de investiții ”Spital regional de urgență Iași”.
10. Hotărâre de Guvern privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2019 pentru Societatea ”CUPRU MIN” S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.
11. Hotărâre de Guvern privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național între ”Pasaj subteran pe DJ 602 Centura București Domnești”, pe raza municipiului București – sectorul 6 al localităților Domnești-Bragadiru și Clinceni din județul Ilfov.

III. MEMORANDUMURI
1. Memorandum cu tema: Măsuri necesare îndeplinirii condiţiei prealabile „Implementarea şi aplicarea Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi (CDPD) în conformitate cu Decizia 2010/48/CE a Consiliului privind încheierea de către Comunitatea Europeană a Convenţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap”.
2. Memorandum cu tema: Evaluarea naţională a îndeplinirii condiţiei favorizante ”Planificarea globală a transporturilor la nivelul corespunzător”, prevăzută prin propunerea de Regulament CE de stabilire a unor prevederi comune pentru o serie de fonduri UE post 2020 (CPR) şi măsuri necesare îndeplinirii acesteia.
3. Memorandum cu tema: Măsuri necesare îndeplinirii condiţiei favorizante „Plan naţional sau regional privind banda largă”, prevăzută prin propunerea de Regulament CE de stabilire a unor prevederi comune pentru o serie de fonduri UE post 2020 (CPR).
4. Memorandum cu tema: Panul anual 2019 al Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare (RoAid).

IV. INFORMĂRI
1. Informare privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019, precum şi pentru referendumul naţional din data de 26 mai 2019- 13 mai 2019.

VI. PUNCTE DE VEDERE
1. Punct de vedere referitor la propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art.32 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgență.
2. Punct de vedere referitor la propunerea legislativă privind modificarea Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local.
3. Punct de vedere referitor la propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare.
4. Punct de vedere referitor la propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.
5. Punct de vedere referitor la propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.
6. Punct de vedere referitor la propunerea legislativă pentru completarea și modificarea Legii 141/2015 privind arborarea și folosirea de către unitățile administrativ-teritoriale a steagurilor proprii.

***

Luni, 13 mai 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din data de 14 mai 2019, potrivit unui comunicat.

I. PROIECTE DE HOTĂRÂRI

1. Proiect de Hotărâre pentru completarea art.7 din Hotărârea Guvernului nr.1188/2014 privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie ”Prof.dr.G.K. Constantinescu”.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Proiect de Hotărâre pentru aprobarea închirierii unor suprafeţe în imobilul proprietate publică a statului, aflat în administrarea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, înregistrat sub nr. MFP 34391.
Proiectul poate fi consultat aici.
3. Proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al Regiei Autonome „Registrul Auto Român” aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor.
Proiectul poate fi consultat aici.
4. Proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Societatea de producere a energiei electrice în hidrocentrale Hidroelectrica S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Energiei.
Proiectul poate fi consultat aici.
5. Proiect de Hotărâre privind aprobarea stemei comunei Cordăreni, judeţul Botoşani.
Proiectul poate fi consultat aici.

II. MEMORANDUMURI
1. Memorandum cu tema: Măsuri necesare îndeplinirii condiţiei prealabile „Implementarea şi aplicarea Convenţiei Organizaţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi (CDPD) în conformitate cu Decizia 2010/48/CE a Consiliului privind încheierea de către Comunitatea Europeană a Convenţiei Naţiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu handicap”.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Memorandum cu tema: Evaluarea naţională a îndeplinirii condiţiei favorizante ”Planificarea globală a transporturilor la nivelul corespunzător”, prevăzută prin propunerea de Regulament CE de stabilire a unor prevederi comune pentru o serie de fonduri UE post 2020 (CPR) şi măsuri necesare îndeplinirii acesteia.
Proiectul poate fi consultat aici.
3. Memorandum cu tema: Măsuri necesare îndeplinirii condiţiei favorizante „Plan naţional sau regional privind banda largă”, prevăzută prin propunerea de Regulament CE de stabilire a unor prevederi comune pentru o serie de fonduri UE post 2020 (CPR).
Proiectul poate fi consultat aici.

III. INFORMĂRI
1. Informare privind privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019, precum şi pentru referendumul naţional din data de 26 mai 2019- 13 mai 2019.
Proiectul poate fi consultat aici.

IV. PUNCTE DE VEDERE
1. Proiecte de Puncte de Vedere cu privire la 6 iniţiative legislative parlamentare.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.