ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Noi plafoane tarifare în interiorul UE. Pas important pentru a institui o Piață unică digitală
15.05.2019 | Vladimir Adrian COSTEA


Vladimir-Adrian Costea

Vladimir-Adrian Costea

Începând cu data de 15 mai, apelurile către alte țări din UE ne vor costa mai puțin, pentru toate apelurile și SMS-urile internaționale efectuate în interiorul UE urmând să se aplice un nou plafon tarifar, stabilit la maximum 19 cenți pe minut (+TVA) pentru apeluri, respectiv la 6 cenți pe mesaj SMS (+TVA).

După eliminarea încă din iunie 2017 a tarifelor de roaming, impunerea acestor plafoane tarifare produce un efect direct asupra cetățenilor europeni, urmărind să asigure, în același timp, stimularea competitivității în spațiul UE. Consumatorii europeni devin astfel mai protejați de tarifele excesiv de mari percepute de către utilizatori.

Până în prezent, discrepanțele tarifare dintre statele membre privind apelurile internaționale într-o rețea fixă sau mobilă au reprezentat o barieră în calea instituirii unei Piețe unice digitale. Chiar dacă accesul la internet facilitează comunicarea între utilizatori, 26% dintre respondenții ultimului sondaj Eurobarometru au declarat că preferă să utilizeze o rețea de telefonie fixă, un telefon mobil sau sistemul de mesagerie telefonică (SMS) atunci când iau legătura cu o persoană din altă țară a UE.

Prevederile nu se aplică însă pentru clienții comerciali, plafoanele fiind destinate numai pentru clienții privați. Operatorii de telecomunicații din UE sunt obligați să informeze consumatorii cu privire la noile plafoane tarifare.

Vladimir-Adrian Costea

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate