TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

CITR: Evoluție pozitivă pentru InterAgro SA. Planul de reorganizare propus de CITR a fost confirmat
15.05.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Strategia include păstrarea business-ului principal și restructurarea celorlalte companii din grupul InterAgro.

Planul de reorganizare al Interagro SA, propus de CITR și aprobat de creditori în procent de 87,37% din totalul masei credale și cu votul a trei dintre cele patru grupe de creditori, a fost confirmat de către judecătorul-sindic. Planul prevede direcții de acțiune în patru domenii cheie: continuarea activității de producție agricolă, valorificarea activelor neesențiale și neprofitabile aflate în patrimoniul societății, recuperarea de creanțe și restructurarea datoriilor.

Aurel Podariu, Senior Partner CITR: „Ne-am propus să salvăm valoarea business-ului InterAgro SA, iar primul pas a fost făcut deja. Considerăm că prin păstrarea liniei de producție agricolă și a contractelor de concesiune în vigoare, vom reuși să salvăm core-business-ul actual și vom putea reda circuitului economic acest brand important în sectorul agricol. Strategia propusă în plan este una complexă, care îmbină pastrarea activității din sectorul agricol, unde a fost întocmit un business plan specific acestei activități, cu o strategie de restructurare și a celorlalte companii din grupul InterAgro. Această măsură va crește gradul de recuperare a creanțelor societății, iar strategiile de vânzare pentru activele non-core, completate cu strategii de marketing aferente, ne vor ajuta să valorificăm respectivele active la cel mai bun preț.”

De la preluarea de către CITR pierderile operaționale ale companiei au scăzut de circa 20 de ori, de la 47,2 milioane de lei în 2016, în momentul intrării în insolvență, la doar 2,34 milioane de lei în 2018.

Marcel Cadar, adminstrator special InterAgro SA: „Având în vedere eforturile depuse de  acționari pentru construcția acestui brand și intenția de a restructura întregul business, ne bucurăm că avem un partener de business care înțelege specificul activității noastre și care își propune salvarea unui brand românesc, așa cum este InterAgro SA. Suntem convinși că prin măsurile planificate vom reuși să depășim acest moment dificil din istoria companiei noastre. Primul semn de însănătoșire este limitarea pierderilor, ceea ce ne dă încredere în această colaborare și în rezultatul final.”

Planul de reorganizare al InterAgro SA va fi aplicat pe o durată de 3 ani și presupune menținerea dreptului de administrare al societății de către administratorul special, activitatea companiei fiind condusă de către acesta sub supravegherea CITR, conform legii.

Următorul pas în procedură este implementarea planului de reorganizare, începând cu luna iunie a anului în curs.

***

Despre InterAgro SA

InterAgro SA a fost înființată în 1994, cu principalele domenii de activitate producția și comercializarea îngrășămintelor chimice pentru agricultură, cultura cerealelor și a plantelor tehnice, industria alimentară și furnizarea de gaze naturale. Societatea s-a axat pe dezvoltarea sectorului agricol, în anul 1997 trecând la modernizarea bazei de tractoare și a mașinilor agricole, precum și la folosirea unei chimizări ce a dus la producția de semințe de înaltă calitate biologică. InterAgro SA a fost pentru mulți ani unul dintre principalii producători de cereale, îngrășăminte chimice pentru agricultură, bioetanol și plante tehnice din România. În anul 2011, datorită rezultatelor bune obținute în primii ani de activitate, suprafața totală cultivată de InterAgro SA și societățile partenere sau afiliate a ajuns la 45.800 ha.

Despre CITR

CITR, liderul pieței de insolvență din România, a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii cinci ani. Cu o experiență de aproape 20 de ani, societatea a fost fondată cu obiectivul însănătoșirii companiilor în dificultate și a reintegrării acestora în circuitul economic, prin mecanisme inovatoare de reorganizare.

CITR este aproape de clienți prin cele zece birouri din toată țara, și un birou în Cipru, oferă soluții personalizate prin cei peste 150 de specialiști din echipele pluridisciplinare de caz și susține antreprenorii în dificultate cu expertiză complexă, dobândită în urma gestionării a peste 950 de proiecte din toate domeniile de business. În plus, gestionează cea mai complexă platformă de vânzări în insolvență, sales.citr.ro.

CITR e parte a CITR Group, primul grup de firme din România specializat în remedii personalizate pentru companiile aflate în impas economic.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate