Secţiuni » Interviuri
Interviuri
Women in Law

George Moloman: Candidatura la Consiliul Baroului București reprezintă pentru mine o provocare asumată


15.05.2019 | Alina MATEI
Secţiuni: Interviuri, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
Alina Matei

Alina Matei

George Moloman

George Moloman

Alina Matei: Mulțumesc, stimate domnule avocat George Moloman, pentru timpul acordat cititorilor JURIDICE.ro. Libertatea unui avocat înseamnă şi libertatea de a candida la alegerile Baroului Bucureşti, 2019?

George Moloman: Desigur, avocatura este, prin excelență, o profesie liberală, caracterizată, în primul rând, de libertatea de a acționa, de a gândi și de a te exprima liber, inclusiv de a candida la alegerile Baroului București.

Alina Matei: O dată comunicată şi validată candidatura dumneavoastră, ce doriţi să transmiteţi, ce înseamnă această candidatură pentru dumneavoastră?

George Moloman: Această candidatură reprezintă pentru mine o provocare asumată și totodată posibilitatea, în cazul în care voi fi ales, de a mă implica, efectiv, din interiorul forului de conducere (Consiliul Baroului) pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă colegii avocați.

Alina Matei: Dar pentru colegii avocaţi care vor veni la vot?

George Moloman: Fiind avocat pledant de aproape 20 de ani, cunosc problemele reale ale colegilor avocați, pe care le întâmpină în exercitarea profesiei, probleme perpetuate de foarte mult timp.

Pe acestă cale, îi îndemn pe toți colegii avocați să vină la vot cu speranța că împreună vom reuși să recuperăm prestigiul profesiei de avocat.

Îi asigur că odată ce voi primi votul lor, nu voi uita promisiunile făcute și voi urmări permanent îmbunătățirea activității Baroului în relația cu avocații.

Alina Matei: Prin ce gânduri-obiective doriţi să daţi curs acestei candidaturi?

George Moloman: Menționez că sunt susținut de o echipă omogenă și cu o mare experiență în profesie, condusă de Daniel Fenechiu, președintele Asociației pentru Dialog și Solidaritate a Avocaților, asociație ce a fost clădită pe anumite principii de solidaritate și fraternitate a avocaților.

Obiective avem multe, dar voi enumera doar câteva, cum ar fi:
– o transparență reală a activității organelor de conducere ale profesiei;
– implementarea unui program de repartizare aleatorie a oficiilor, în scopul asigurării unei activități echitabile pentru toți avocații înscriși pe lista de oficii. De asemenea, eliberarea delegațiilor din oficiu să fie într-un termen rezonabil pentru pregătirea unei apărări efective.
– oferirea de către Baroul București pentru toți avocații stagiari a unui program legislativ gratuit.
– îmbunătățirea relațiilor cu instituții/autorități publice prin încheierea unor protocoale, care să vină în sprijinul activității profesiei, cum ar fi: accesul on-line al avocatului la dosarul de instanță prin intermediul unei simple parole, sistem care deja a fost implementat, cu succes, la Curtea de Apel Timișoara;
– avocații să aibă prioritate la arhivele și registraturile instanțelor de judecată;
– un program generos și flexibil în relația cu Ministerul Public, având în vedere că numai două zile pe săptămână, timp de 2 ore, sunt alocate programului cu publicul, unde are acces și avocatul.
– de asemenea, avem în vedere posibilitatea de a promova RIL-uri, având în vedere că majoritatea problemelor de drept privind aplicarea legii sunt sesizate în proporție covârșitoare numai de avocați.

Sunt probleme cu privire la acordarea concediilor medicale ale avocaților, cu privire la concediile prenatal și post natal a doamnelor avocat și nu numai.

Mă rog, sunt multe chestiuni de rezolvat la nivel global.

Alina Matei: Avocaţii, când votează pe cineva anume, au în cap o anumită imagine. Care este imaginea dumneavoastră pentru a le fi cât mai clar colegilor avocaţi care vor dori să vă voteze?

George Moloman: Experiență, perseverență, colegialitate, solidaritate, dorința pentru îmbunătățirea exercitării profesiei de avocat, recunoașterea importanței profesiei de avocat.

Alina Matei: Veţi încerca să atrageţi voturi şi de la alţi avocaţi, în afara celor pe care îi cunoaşteţi şi vă cunosc?

George Moloman: Bineînțeles că voi încerca să obțin voturi și de la confrații pe care nu-i cunosc personal, și aici mă refer la colegii avocați care lucrează pe consultanță sau pe unele domenii de activitate pe care eu nu le stăpânesc.

Alina Matei: Rolul unui consilier al Baroului care credeţi că este?

George Moloman: Prezență, implicare și preocupare pentru identificarea și rezolvarea problemelor apărute în desfașurarea activității Baroului București, pe de o parte, iar pe de altă parte, a problemelor sesizate de către colegii avocați.

Alina Matei: Ce veţi face dacă veţi întâlni situaţii când veţi constata că unii avocaţi sunt mai egali decât alţii?

George Moloman: Toate la timpul lor, dar sigur voi lua atitudine.

Alina Matei: Apartenenţa la ADSA poate fi un avantaj sau un dezavataj?

George Moloman: De menționat că sunt membru fondator ADSA, ceea ce mă „obligă” să respect principiile care au stat la baza înființării acestei asociații, respectiv: solidaritate, fraternitate, dialog, unitate, respectarea liberei exprimări de idei, etc.

Alina Matei: Un mesaj, vă rog, pentru cititorii J.

George Moloman: Veniți la vot cu încredere, lucrurile se vor schimba în bine și pentru noi, avocații, e momentul nostru.

Alina Matei: Mulţumesc pentru că aţi stat de vorbă cu mine.

George Moloman: Eu vă mulțumesc pentru oportunitatea de a putea să ajung și la cititorii J.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro