Secţiuni » Arii de practică » Protective » Data protection
Data protection
DezbateriConferinţeToate evenimenteleCărţiProfesionişti


A zecea Plenară a Comitetului European pentru Protecția Datelor
16.05.2019 | Vlad BERCU

Secţiuni: Data protection, Dreptul Uniunii Europene, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
 Vlad Bercu

Vlad Bercu

În perioada 14-15 mai 2019, a avut loc a zecea Plenara a Comitetului European pentru Protecția Datelor, organ cu personalitate juridică al Uniunii Europene, constituit în temeiul art. 68 din Regulamentul General privind Protecția Datelor. Autoritățile naționale de supraveghere și Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor, reunite în cadrul Comitetului european pentru protecția datelor, s-au întâlnit pentru a 10-a sesiune plenară. În timpul ședinței plenare, au fost discutate o serie largă de subiecte.

Alegerea un nou vicepreședinte

Membrii consiliului de administrație l-au ales pe Aleid Wolfsen, președintele Autorității de Supraveghere a Olandei, ca nou vicepreședinte, înlocuindu-l pe Willem Debeuckelaere. Împreună cu vicepreședinte Ventsislav Karadjov, Aleid Wolfsen va susține președintele CEPD în activitatea sa în Consiliul de administrație în anii următori.

Dr. Jelinek: „Interesul public în protecția datelor este la un nivel ridicat. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu Aleid și Ventsislav pentru a colabora cu o comunitate mai largă de actori în domeniul protecției datelor.

Aleid Wolfsen: „În anii care vin, este responsabilitatea noastră să oferim îndrumări autoritare și sfaturi sănătoase. Îmi voi face principalul obiectiv în calitate de vicepreședinte să luăm în considerare toate opiniile și să avem o poziție sănătoasă comună.

Răspuns oferit deputatului european Sophie In’t Veld privind vehiculele conectate

CEPD a adoptat o scrisoare ca răspuns la scrisoarea europarlamentarei Sophie In’t Veld din 17 aprilie 2019 privind schimbul de date cu caracter personal cu producătorul de mașini și cu părțile terțe, fără consimțământul explicit, consimțământul specific și în cunoștință de cauză al șoferului și fără baza juridică adecvată. În răspunsul său, CEPD subliniază faptul că membrii consiliului și colegii lor internaționali au adoptat o rezoluție ICPPC privind protecția datelor în vehiculele automatizate și conectate în 2017 și că grupul de lucru 29 a adoptat avizul său 3/2017 privind prelucrarea datelor cu caracter personal în contextul cooperării în cadrul Sistemelor inteligente de transport (C-ITS). Problema va fi abordată și în conformitate cu programul de lucru CEPD 2019-2020.

A treia revizuire anuală a scutului de confidențialitate

CEPD a desemnat reprezentanți pentru cea de-a treia revizuire anuală a Scutului de confidențialitate. Austria, Bulgaria, Franța, Germania, Ungaria și CEPD vor reprezenta consiliul în timpul reexaminării.

Sursa oficială: https://edpb.europa.eu/news/news/2019/tenth-plenary-session-election-new-deputy-chair-response-mep-t-veld-third-annual_en

Vlad Bercu
Research assistant SĂVESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti