Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Atacuri informatice la distanță. Scurgeri de informații din routerele Wi-Fi
17.05.2019 | Vladimir Adrian COSTEA

Secţiuni: Cyberlaw, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Vladimir-Adrian Costea

Vladimir-Adrian Costea

CERT-RO ne informează că routerele Wi-Fi inteligente marca Linksys permit scurgeri de informații despre dispozitivele conectate, fiind predispuse atacurilor la distanță. Mai mult, atacatorii pot să aibă acces la informații sensibile și chiar să modifice anumite date.

În timp ce în ultima săptămână s-a discutat în spațiul public despre incidentul apărut în incinta Tribunalului București (privind denumirea unei rețele Wi-FI), vulnerabilitatea este în schimb localizată la divulgarea informațiilor. Până în prezent au fost afectate peste 25.000 de routere Wi-Fi Linksys inteligente, atacurile informatice acționând după același tipar urmărit de incidentul de Securitate din 2014 a firmware-ului Linksys SMART WiFi. Deși echipa de securitate Linksys a considerat ca fiind rezolvată problema de acum cinci ani, vulnerabilitatea nu a fost, se pare, pe deplin identificată.

În România, dezbaterea privind securitatea în spațiul cibernetic ocupă un loc marginal, chiar dacă drepturile și libertățile cetățenilor pot să fie afectate de atacurile informatice la distanță, în care atacatorul este de nevăzut. Mai mult, cel atacat poate că nici nu își dă seama că a devenit o victimă, iar anumite informații au fost obținute de pe urma unor scurgeri de informații.

În era digitală am devenit dependenți și legați de tehnologie, fără să ne punem prea multe întrebări. Soluțiile însă nu sunt ușor de identificat, pentru că de cele mai multe ori, utilizatorul este breșa care permite accesul, extinderea și multiplicarea atacurilor informatice.

Vladimir-Adrian Costea

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti