Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Evoluția criminalității specifice în România
20.05.2019 | Vladimir Adrian COSTEA

Secţiuni: Drept penal, Opinii, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Vladimir-Adrian Costea

Vladimir-Adrian Costea

Poliția Română ne informează că în primele patru luni ale anului, criminalitatea sesizată s-a aflat pe un trend descendent, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai importante scăderi au fost înregistrate în cazul infracțiunilor de omor (-8,6%) și tentativă la această infracțiune (-7,9%). Scăderi importante regăsim și în cazul infracțiunilor de furt (-5,1%), precum și în cazul infracțiunilor stradale (-4,39%). Pe același trend descendent s-au situat și infracțiunile de natură judiciară (-1,96%), în timp ce faptele de loviri sau alte violențe au scăzut cu 1,6%. O ușoară scădere a fost înregistrată și în cazul infracțiunilor contra patrimoniului (-0,9%) și tâlhăriilor (-0,6%). În primele patru luni din 2019, a scăzut de asemenea numărul faptelor de natură penală sesizate (-0,7%).

Dinamica acestor indicatori se încadrează în trendul general descendent al criminalității din ultimii 6 ani, valoarea medie a criminalității la nivel național reducându-se treptat de la 886,83% (în 2012) la 615,3% (în 2018). Municipiul București continuă să rămână un pol al criminalității (921,25%), în timp ce în județele Tulcea, Covasna și Mehedinți, indicii criminalității specifice pe 2018 au variat înre 20 și 22%. Per ansamblu, valorile acestor coeficienți ne arată că însăși nivelul de siguranță al cetățenilor a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani.

Vladimir-Adrian Costea

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti