Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Întrevedere Procurorul General al PÎCCJ – delegație a sistemului judiciar din Albania
20.05.2019 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Vineri, 17 mai 2019, Dimitrie-Bogdan Licu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut o întâlnire la sediul instituției cu o delegație formată din înalți reprezentanți ai sistemului judiciar din Albania interesați de expertiza Ministerului Public din România și de realizarea unui transfer de bune practici, în perspectiva aderării acestei țări la Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat.

Din delegația Albaniei au făcut parte: Genti Ibrahimi, președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Naureda Llagami, președinte al Consiliului Superior al Judecătorilor, Helena Papa, șefă de cabinet în Consiliul Superior al Judecătorilor, și Nano Ilirjana, consilier în Consiliul Superior al Procurorilor din Albania. Din partea Ministerului Public din România a mai participat la întâlnire Cornelia-Adriana Șandru, consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și Gheorghe Bocșan, procuror în cadrul Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Reprezentanții delegației din Albania au arătat că sistemul judiciar românesc a constituit un model pentru reforma începută în urmă cu doi ani în țara lor, care a vizat aspecte legate de tragerea la răspundere a judecătorilor corupți, implicarea factorului politic în sistemul judiciar, corporatismul și lipsa transparenței în luarea deciziilor, reforma concretizându-se printre altele prin noul Consiliu Superior al Procurorilor, ce a început să funcționeze la data de 12 decembrie 2018.

Printre alte teme abordate s-a numărat și aceea a modului de organizare și a competenței Consiliului Superior al Magistraturii din România, în vederea realizării unui schimb util de informații și a colaborării între cele două sisteme judiciare.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate