« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Întrevedere Procurorul General al PÎCCJ – delegație a sistemului judiciar din Albania
20.05.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 17 mai 2019, Dimitrie-Bogdan Licu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut o întâlnire la sediul instituției cu o delegație formată din înalți reprezentanți ai sistemului judiciar din Albania interesați de expertiza Ministerului Public din România și de realizarea unui transfer de bune practici, în perspectiva aderării acestei țări la Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat.

Din delegația Albaniei au făcut parte: Genti Ibrahimi, președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Naureda Llagami, președinte al Consiliului Superior al Judecătorilor, Helena Papa, șefă de cabinet în Consiliul Superior al Judecătorilor, și Nano Ilirjana, consilier în Consiliul Superior al Procurorilor din Albania. Din partea Ministerului Public din România a mai participat la întâlnire Cornelia-Adriana Șandru, consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și Gheorghe Bocșan, procuror în cadrul Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Reprezentanții delegației din Albania au arătat că sistemul judiciar românesc a constituit un model pentru reforma începută în urmă cu doi ani în țara lor, care a vizat aspecte legate de tragerea la răspundere a judecătorilor corupți, implicarea factorului politic în sistemul judiciar, corporatismul și lipsa transparenței în luarea deciziilor, reforma concretizându-se printre altele prin noul Consiliu Superior al Procurorilor, ce a început să funcționeze la data de 12 decembrie 2018.

Printre alte teme abordate s-a numărat și aceea a modului de organizare și a competenței Consiliului Superior al Magistraturii din România, în vederea realizării unui schimb util de informații și a colaborării între cele două sisteme judiciare.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Secţiuni/categorii: Comunicate parchete, INTERNAȚIONAL, Sistemul judiciar, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD