Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Întrevedere Procurorul General al PÎCCJ – delegație a sistemului judiciar din Albania
20.05.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 17 mai 2019, Dimitrie-Bogdan Licu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut o întâlnire la sediul instituției cu o delegație formată din înalți reprezentanți ai sistemului judiciar din Albania interesați de expertiza Ministerului Public din România și de realizarea unui transfer de bune practici, în perspectiva aderării acestei țări la Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat.

Din delegația Albaniei au făcut parte: Genti Ibrahimi, președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Naureda Llagami, președinte al Consiliului Superior al Judecătorilor, Helena Papa, șefă de cabinet în Consiliul Superior al Judecătorilor, și Nano Ilirjana, consilier în Consiliul Superior al Procurorilor din Albania. Din partea Ministerului Public din România a mai participat la întâlnire Cornelia-Adriana Șandru, consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și Gheorghe Bocșan, procuror în cadrul Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Reprezentanții delegației din Albania au arătat că sistemul judiciar românesc a constituit un model pentru reforma începută în urmă cu doi ani în țara lor, care a vizat aspecte legate de tragerea la răspundere a judecătorilor corupți, implicarea factorului politic în sistemul judiciar, corporatismul și lipsa transparenței în luarea deciziilor, reforma concretizându-se printre altele prin noul Consiliu Superior al Procurorilor, ce a început să funcționeze la data de 12 decembrie 2018.

Printre alte teme abordate s-a numărat și aceea a modului de organizare și a competenței Consiliului Superior al Magistraturii din România, în vederea realizării unui schimb util de informații și a colaborării între cele două sisteme judiciare.

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.