Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Întrevedere Procurorul General al PÎCCJ – delegație a sistemului judiciar din Albania
20.05.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 17 mai 2019, Dimitrie-Bogdan Licu, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a avut o întâlnire la sediul instituției cu o delegație formată din înalți reprezentanți ai sistemului judiciar din Albania interesați de expertiza Ministerului Public din România și de realizarea unui transfer de bune practici, în perspectiva aderării acestei țări la Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat.

Din delegația Albaniei au făcut parte: Genti Ibrahimi, președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Naureda Llagami, președinte al Consiliului Superior al Judecătorilor, Helena Papa, șefă de cabinet în Consiliul Superior al Judecătorilor, și Nano Ilirjana, consilier în Consiliul Superior al Procurorilor din Albania. Din partea Ministerului Public din România a mai participat la întâlnire Cornelia-Adriana Șandru, consilier al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și Gheorghe Bocșan, procuror în cadrul Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Reprezentanții delegației din Albania au arătat că sistemul judiciar românesc a constituit un model pentru reforma începută în urmă cu doi ani în țara lor, care a vizat aspecte legate de tragerea la răspundere a judecătorilor corupți, implicarea factorului politic în sistemul judiciar, corporatismul și lipsa transparenței în luarea deciziilor, reforma concretizându-se printre altele prin noul Consiliu Superior al Procurorilor, ce a început să funcționeze la data de 12 decembrie 2018.

Printre alte teme abordate s-a numărat și aceea a modului de organizare și a competenței Consiliului Superior al Magistraturii din România, în vederea realizării unui schimb util de informații și a colaborării între cele două sisteme judiciare.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti