Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Program electoral


21 mai 2019 | Paul-Filip CIUCUR

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Paul-Filip Ciucur

Paul-Filip Ciucur

Dragi colegi,

La împlinirea a 10 ani de practică a profesiei de avocat, atât în România, cât și în instituții de arbitraj internațional, am decis să candidez la demnitatea de consilier al Baroului Timiș. Motivul este simplu și fără intenții ascunse: implicarea pe care am avut-o până acum – în proiecte ale propriului birou, editoriale, universitare sau socio-culturale – doresc să o canalizez și în sprijinul profesiei în general și al colegilor de breaslă în special.

Făcând parte dintr-o generație entuziastă și încă având destulă energie, alături de ceilalți candidați printre care, în mod special Cristian Popa și Bogdan Tulbure, îmi propun să consolidez relațiile existente cu barouri din alte țări, dar mai ales să dezvolt unele noi.

Am construit legături profesionale și umane cu avocați internaționali, prin activitatea mea de avocat la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne, de membru în Tribunalul Disciplinar al Federației Mondiale de Atletism și de cursant al Universității din Strasbourg.

Astfel, vreau și pot să identific corpuri profesionale interesate în schimburi de experiență, jurisprudență comparată și alte activități care să deschidă și mai mult orizontul nostru, ca avocați ai unuia din cele mai occidentale județe ale țării.

Să ne aducem aminte că, în perioada interbelică – poate cea mai prolifică a României -, deschiderea față de occident, valorile și oamenii săi de seamă au constituit motorul dezvoltării profesiilor liberale românești, dar și a perfecționării reprezentanților acestora. Dreptul, dar și medicina, artele și diplomația au înflorit în acele condiții, pe care aș fi mândru să le pot avea ca ideal în a ne aduce un pas mai aproape de normalitate și modernitatea pozitivă.

Punctual:
– Voi încheia parteneriate cu barourile internaționale și alte instituții în vederea accesului mai facil la stagii de practică pentru avocații Baroului Timiș, schimburi de experiență care sunt de natură a contura conlucrări viitoare pentru avocații participanți;
– Voi stabili contacte cu universități din străinătate astfel încât avocații membri să beneficieze de reduceri ale costurilor programelor de master și studiilor postuniversitare;
– Voi continua, cu sprijinul colegilor de breaslă, organizarea de activități culturale cu scop umanitar.

Consider că o profilare internațională va fi benefică pentru Baroul Timiș per ansamblu și, în mod special, pentru membrii săi care doresc să se dezvolte profesional într-o zonă internațională.

Vă mulțumesc!

Av. Paul-Filip Ciucur

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii