Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

Program electoral
21.05.2019 | Paul-Filip CIUCUR

Secţiuni: Opinii, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
Paul-Filip Ciucur

Paul-Filip Ciucur

Dragi colegi,

La împlinirea a 10 ani de practică a profesiei de avocat, atât în România, cât și în instituții de arbitraj internațional, am decis să candidez la demnitatea de consilier al Baroului Timiș. Motivul este simplu și fără intenții ascunse: implicarea pe care am avut-o până acum – în proiecte ale propriului birou, editoriale, universitare sau socio-culturale – doresc să o canalizez și în sprijinul profesiei în general și al colegilor de breaslă în special.

Făcând parte dintr-o generație entuziastă și încă având destulă energie, alături de ceilalți candidați printre care, în mod special Cristian Popa și Bogdan Tulbure, îmi propun să consolidez relațiile existente cu barouri din alte țări, dar mai ales să dezvolt unele noi.

Am construit legături profesionale și umane cu avocați internaționali, prin activitatea mea de avocat la Tribunalul Arbitral al Sportului de la Lausanne, de membru în Tribunalul Disciplinar al Federației Mondiale de Atletism și de cursant al Universității din Strasbourg.

Astfel, vreau și pot să identific corpuri profesionale interesate în schimburi de experiență, jurisprudență comparată și alte activități care să deschidă și mai mult orizontul nostru, ca avocați ai unuia din cele mai occidentale județe ale țării.

Să ne aducem aminte că, în perioada interbelică – poate cea mai prolifică a României -, deschiderea față de occident, valorile și oamenii săi de seamă au constituit motorul dezvoltării profesiilor liberale românești, dar și a perfecționării reprezentanților acestora. Dreptul, dar și medicina, artele și diplomația au înflorit în acele condiții, pe care aș fi mândru să le pot avea ca ideal în a ne aduce un pas mai aproape de normalitate și modernitatea pozitivă.

Punctual:
– Voi încheia parteneriate cu barourile internaționale și alte instituții în vederea accesului mai facil la stagii de practică pentru avocații Baroului Timiș, schimburi de experiență care sunt de natură a contura conlucrări viitoare pentru avocații participanți;
– Voi stabili contacte cu universități din străinătate astfel încât avocații membri să beneficieze de reduceri ale costurilor programelor de master și studiilor postuniversitare;
– Voi continua, cu sprijinul colegilor de breaslă, organizarea de activități culturale cu scop umanitar.

Consider că o profilare internațională va fi benefică pentru Baroul Timiș per ansamblu și, în mod special, pentru membrii săi care doresc să se dezvolte profesional într-o zonă internațională.

Vă mulțumesc!

Av. Paul-Filip Ciucur

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti