Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Mesajul Majestății Sale adresat Universității de Vest din Timișoara
21.05.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 20 mai 2019, Familia Regală a României a dat publicității mesajul Majestății Sale Custodele Coroanei, adresat studenților și profesorilor Universității de Vest din Timișoara, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la fondarea universității prin decret regal, semnat de Regele Mihai I. Mesajul a fost citit în deschiderea sesiunii solemne a universității din ziua de 17 mai 2019.

Textul mesajului:

„Este o bucurie pentru mine faptul că, la 75 de ani de la înființarea Universității de Vest din Timișoara, este onorată memoria Regelui Mihai I, tatăl meu, ctitorul Universității.

Anul 1944 a fost un an de cotitură în istoria modernă a României, marcat de gestul eroic al Regelui Mihai, care a luat hotărârea de a trece România de partea Aliaților. A fost un an al sacrificiilor pentru întreaga națiune, căci armistițiul cu Aliații nu a însemnat și încetarea războiului, ci numai întoarcerea armelor spre frontul de vest.

În acest context tulburat și dureros, Regele, precum și autoritățile locale din vestul țării, au găsit totuși timpul și energia pentru a fonda o universitate, un centru de învățământ superior. Cu alte cuvinte, în focul luptelor și al dezastrelor, ei nu s-au putut gândi la un scop mai înalt, care avea să folosească generațiilor viitoare. Textul decretului regal arată modul rapid și fără birocrație în care lucrurile au fost puse la punct, toate resursele locale fiind alocate universității, în ciuda restriștilor.

Este meritul timișorenilor și al comunității voastre științifice că, în aceste condiții, cursurile universității s-au putut deschide la timp, și că instituția a ființat fără întrerupere, trecând prin negura anilor ce au urmat, consolidându-se drept un centru al cunoașterii și al excelenței academice în vestul României.

La jubileul de 75 de ani, transmit comunității academice timișorene aprecierea mea și speranța că veți găsi inspirația și dedicația pentru a duce mai departe tradiția universitară, clădită cu eroism în acele decenii ale începutului.”


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.