Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

CLNR invită ONG-urile la conferința de lansare a policy brief-ului privind promovarea achizițiilor rezervate
23.05.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Content, Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust

Asociația Centrul pentru Legislație Non-profit (CLNR) lansează un policy brief de promovare a achizițiilor rezervate, cu scopul de a încuraja incluziunea socială prin stimularea integrării persoanelor vulnerabile pe piața muncii: vineri, 31 mai 2019.

În cadrul acestui policy brief Asociația CLNR a identificat o serie de obstacole în realizarea de achiziții rezervate în baza art. 56 și art. 111-112 din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice și a formulat recomandări pentru eliminarea acestora, adresate autorităților și instituțiilor publice cu atribuții în domeniu.

Evenimentul va fi găzduit de către Romanian-American Foundation, din Strada Gina Patrichi nr 6, București, începând cu orele 10:00. 

Claudia Petrescu, cercetător în cadrul proiectului: “Potrivit cercetării realizate anterior de CLNR, utilizarea procedurilor de achiziții rezervate pentru contractarea serviciilor sociale și a altor servicii este extrem de limitată la nivel național, inclusiv în Municipiul București. Printre factorii care determină această situație enumerăm: gradul redus de cunoaștere a prevederilor legale referitoare la achizițiile rezervate și a importanței acestui mecanism de contractare pentru încurajarea incluziunii sociale; înțelegerea eronată a condițiilor de utilizare a acestor proceduri, în lipsa unor ghiduri de aplicare; temeri legate de posibile sancțiuni ale organelor de control; problemele de ordin administrativ ale platformei SICAP și numărul redus de unități protejate autorizate și de întreprinderi sociale de inserție înregistrate în Registrul Național al Întreprinderilor Sociale.”

Evenimentul va reuni reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice cu atribuții în domeniu, ai autorităților publice locale din Municipiul București și ai ONG-urilor cu activitate în domeniul reglementării finanțării activităţilor non-profit, precum și ONG-uri furnizoare de servicii sociale sau care administrează unități protejate. Prin intermediul acestui eveniment ne propunem să dezbatem propunerile de îmbunătățire a cadrului legal și a practicilor administrative privind derularea achizițiilor rezervate, cât și să încurajăm dialogul și colaborarea între autoritățile publice locale și organizațiile neguvernamentale furnizoare de servicii/produse ce pot fi contractate prin intermediul acestui mecanism.

Înscrierea la eveniment se face prin completarea formularului până la data de 27 mai 2019, orele 15.00. 

Această activitate este parte a proiectului „Promovarea contractelor rezervate de achiziții”, implementat de CLNR în perioada aprilie 2018 – mai 2019, cu sprijinul financiar al Fondului pentru Inovare Civică, program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societăţii Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti