Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

IER, Ambasada Frantei – Conferinta „Reglementarea privind Internetul si retelele numerice in Uniunea Europeana” – Bucuresti, 10 septembrie 2009
31.08.2009 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicare profesională, Cyberlaw
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 10 septembrie 2009, va avea loc la Institutul European din Romania conferinta cu tema „Reglementarea privind Internetul si retelele numerice in Uniunea Europeana” organizata de de catre Ambasada Frantei in Romania in colaborare cu Institutul European din Romania (IER) si va fi cea de a saptesprezecea conferinta din ciclul „Franta/Romania: impreuna in Europa”.

Conferinta va fi deschisa de Domnul Henri Paul, Ambasador al Frantei in Romania si moderata de Doamna Gabriela Dragan, Director general al Institutului European din Romania (IER) si susinuta de Olivier Japiot, directorul general al Consiliului superior al Audiovizualului.

Domnul Olivier JAPIOT, 41 ani, absolvent al Scolii de Inalte Studii Comerciale (HEC), al Scolii Nationale de Administratie (ENA), precum si titularul unei licente in drept, este directorul general al Consiliului Superior al Audiovizualului din Franta (CSA) incepand din septembrie 2007. Intre anii 1995-2007, domnul JAPIOT a exercitat diferite functii in sfera publica si in cadrul unor institutii culturale. Si-a inceput cariera la Consiliul de Stat (1995/1999), unde s-a specializat in domeniul contenciosului administrativ si fiscal, precum si al tehnologiei informatiei. Ulterior, a fost numit secretar general al Prefecturii din Mayenne (vestul Frantei), iar din 2002 si-a desfasurat activitatea in cadrul cabinetului Ministrului Culturii si Comunicatiilor, ocupandu-se in mod special de dosarele legate de internet, audiovizual, proprietate literara si artistica, precum si mecenat. A ocupat de asemenea functia de director adjunct al Operei Nationale din Paris intre anii 2003-2004, inainte de a fi numit in perioada 2004-2005 consilier pe probleme de justitie la cabinetul prim-ministrului Jean-Pierre RAFFARIN.

Olivier JAPIOT a participat la redactarea raportului elaborat de Consiliul de Stat  pentru definirea cadrului juridic francez privind internetul (Internetul si retelele numerice, 1997) si a raportului privind dezvoltarea noilor tehnologii ale informatiei la nivelul administratiei (Statul si noile tehnologii ale informatiei si comunicatiilor: catre o administratie mai accesibila tuturor, 2000). Domnul JAPIOT fost de asemenea conferentiar la Institutul de Studii Politice din Paris.

Conferinta va fi sustinuta in limba franceza (beneficiind de traducerea simultana in limba romana) si este deschisa tuturor, in limita locurilor disponibile, pe baza inscrierii prealabile, contactand IER (prin e-mail la adresa: florentina.costache@ier.ro sau la numarul de telefon: 021/314 26 96 sau 97) pana luni 7 septembrie 2009.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT









Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti