Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
Print Friendly, PDF & Email

Ratele dobânzilor plătite la rezervele minime obligatorii constituite în lei și în dolari SUA pentru perioada 24 aprilie-23 mai 2019
24.05.2019 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 403 din data de 23 mai 2019, a fost publicată Circulara nr. 9/2019 privind ratele dobânzilor plătite la rezervele minime obligatorii constituite în lei și în dolari SUA începând cu perioada de aplicare 24 aprilie-23 mai 2019.

Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României a hotărât că începând cu perioada de aplicare 24 aprilie-23 mai 2019 rata dobânzii plătite la rezervele minime obligatorii constituite în lei este de 0,17% pe an, iar rata dobânzii plătite la rezervele minime obligatorii constituite în dolari SUA este de 0,11% pe an.

Conform circularei nr. 25/2018 pentru perioada  24 septembrie-23 octombrie 2018 rata dobânzilor plătite la rezervele minime obligatorii constituite în lei era de 0,15 % anual, iar rata dobânzii plătite la rezervele minime obligatorii constituite în dolari SUA era de 0,12 % pe an.

În acest sens observăm o scădere a ratei dobânzilor ce au fost constituite în lei, și o creștere pentru cele constituite în dolari.

Intrarea în vigoare: 22 mai 2019.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate