ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Clarificări necesare după alegeri
27.05.2019 | Vladimir Adrian COSTEA


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Vladimir-Adrian Costea

Vladimir-Adrian Costea

Deși nu este pentru prima dată, a fost adusă iarăși în discuție necesitatea de a prelungi programul de vot după ora 21.00 în secțiile de votare din țară și din străinătate. Pe de o parte, sunt necesare clarificări privind condițiile în care programul poate să fie prelungit. Pe de altă parte, trebuie clarificat cine este îndreptățit să acționeze și să decidă în situația în care cetățenii nu își mai pot exercita dreptul de vot datorită îngreunării desfășurării procesului electoral.

Scenariul se poate repeta și la următorul scrutin electoral, tema devenind din nou subiectul unei dispute electorale, în timp ce responsabilitatea este pasată de la o instituție la alta. Politizarea excesivă a acestui subiect este nocivă însăși dreptului de vot, lipsind predictibilitatea și măsurile de prevenție privind asigurarea exercitării dreptului de vot.

În același timp, este necesară clarificarea condițiilor în care se desfășoară procesul electoral, în cazul suspendării acestuia pentru o anumită perioadă de timp. Ambiguitatea cadrului legal accentuează confuzia și nemulțumirile în rândul alegătorilor, subiectul devenind unul politizat chiar în timpul desfășurării scrutinului electoral.

Vladimir-Adrian Costea

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate