Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Tribunalul Vrancea. Adunarea Generala a judecatorilor din 31 august 2009


31 august 2009 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 31 august 2009, judecatorii de la Tribunalul Vrancea s-au intrunit in Adunarea Generala. Textul integral:

„H O T A R A R E A ADUNARII GENERALE DIN din  31 august  2009

ADUNAREA GENERALA A JUDECATORILOR DIN CIRCUMSCRIPTIA  TRIBUNALULUI VRANCEA

H O T A R A S T E

SA SE SOLIDARIZEZE cu formele de protest exprimate de instantele judecatoresti la nivel national dupa cum urmeaza :

1. Incepand cu data de 01 septembrie 2009 la Tribunalul Vrancea, Judecatoria Focsani , Judecatoria Adjud si Judecatoria Panciu , ca urmare a restrangerii activitatii se vor judeca numai cauzele privind verificarea mandatelor de arestare care expira, precum si cele privind plasamentul minorilor.

2. Toate cauzele aflate pe rol vor fi amanate fara discutie pentru noi termene de judecata.

3. Judecatorii isi exprima refuzul ferm de a fi desemnati in birourile electorale, urmand ca nici contestatiile electorale sa nu fie solutionate.

4. Judecatorul delegat la Penitenciarul Focsani nu va solutiona plangerile formulate de condamnati si nu va participa la sedintele privind liberarea conditionata.

5. Activitatea judecatorilor desemnati la RegistrulComertului va viza strict o sedinta pe luna urmandu-se aceeasi masura  de amanare cu acordarea unor noi termene.

6. La Biroul Apostile se vor primi cererile urmand ca magistratii sa le analizeze , iar eliberarea lor sa se realizeze la un termen  ce va fi facut cunoscut partilor in scris ulterior.

7. Cererile de chemare  in judecata  precum si celelalte acte procedurale vor fi  primite doar prin corespondenta.

8. Se va reduce  plafonul cauzelor nou intrate pe fiecare complet de judecata , termenele urmand a fi alocate corespunzator.

9. Atat pe durata derularii masurilor de protest, cat si dupa finalizarea acestora activitatea instantelor se va desfasura cu respectarea stricta a programului de lucru de 8 ore.

10. Parlamentarii reprezentand judetul Vrancea, indiferent de apartenenta lor politica sunt solicitati sa se implice in cadrul procedurilor parlamentare ce vor avea loc in legatura cu legea unitara de salarizare , astfel incat sa se garanteze de catre organul reprezentativ al democratiei constitutionale echilibrul real al puterilor publice in statul de drept.

11. S-au desemnat persoane de contact in cadrul Retelei nationale a adunarilor generale ale judecatorilor, pentru fiecare instanta astfel:

– Dibus Mariela – Tribunalul Vrancea

– Costea Angelica – Judecatoria Focsani

– Comanescu Carmen – Judecatoria Adjud

– Cimpoeru Daniela – Judecatoria Panciu

12. Masurile de protest vor continua pana la solutionarea solicitarilor

Prezenta hotarare va fi facuta publica, in extras , inclusiv prin afisarea la usa instantelor

PRESEDINTELE ADUNARII GENERALE

Judecator Adrian Toni Neacsu”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro