Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
AUDI Q3
AUDI Q3
Dreptul Uniunii Europene Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Noutăți legislative

Completarea Regulamentului (UE) ref. conflictele de interese în domeniul fondurilor europene cu capital de risc

29 mai 2019 | Elena ALBU
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 134/8 din 22 mai 2019 a fost publicat Regulamentul Delegat (UE) 2019/820 al Comisiei din 4 februarie 2019 de completare a Regulamentului (UE) nr. 345/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește conflictele de interese în domeniul fondurilor europene cu capital de risc.

Pentru a se asigura controlul și gestionarea eficace a conflictelor de interese în domeniul fondurilor europene cu capital de risc, este important să se precizeze situațiile în care este probabil să apară interese contradictorii.

În contextul fondurilor cu capital de risc eligibile, tipurile de conflicte de interese diferă în funcție de rolul, interesele și stimulentele persoanelor implicate. Pentru a facilita identificarea conflictelor de interese în acest context, este necesar să se stabilească o listă a situațiilor considerate a putea genera conflicte de interese. Lista ar trebui să fie suficient de amplă, astfel încât să acopere orice tip de conflict de interese care ar putea apărea în domeniul fondurilor europene cu capital de risc. Prin urmare, tipurile de conflicte de interese ar trebui să includă situațiile în care există perspective de câștig financiar sau de evitare a pierderii financiare sau situațiile în care se oferă stimulente într-un mod care favorizează anumite interese în detrimentul intereselor fondului cu capital de risc eligibil sau ale investitorilor la respectivul fond.

Administratorii fondurilor cu capital de risc eligibile ar trebui să adopte proceduri și măsuri prin care să se asigure că persoanele implicate în astfel de activități comerciale desfășoară activitățile respective în interesul fondurilor cu capital de risc eligibile și al investitorilor acestora. Pentru a atinge un nivel armonizat de protecție a investitorilor în Uniune și pentru a permite respectivilor administratori să adopte și să aplice o practică consecventă și eficace de prevenire, monitorizare și gestionare a conflictelor de interese, politica lor în materie de conflicte de interese ar trebui să prevadă un set minim de măsuri. Pentru a evita sarcinile administrative inutile, asigurând în același timp un nivel adecvat de protecție a investitorilor, politicile în materie de conflicte de interese ar trebui adaptate în funcție de natura, dimensiunea și complexitatea activităților administratorilor.

Procedurile și măsurile prevăzute în politicile în materie de conflicte de interese pot fi insuficiente pentru a proteja interesele fondurilor cu capital de risc eligibile sau ale investitorilor lor, caz în care administratorii fondurilor cu capital de risc eligibile ar trebui să ia măsurile suplimentare care se impun pentru a proteja interesele respective. Una dintre aceste măsuri ar trebui să fie informarea personalului de conducere de nivel superior sau a unui alt organism intern competent al fondului cu capital de risc eligibil și luarea deciziilor sau a acțiunilor necesare pentru a acționa în interesul fondului cu capital de risc eligibil sau al investitorilor săi.

Administratorii fondurilor cu capital de risc eligibile pot fi activi în administrarea societăților în care investesc fondurile cu capital de risc eligibile. Pentru a preveni conflictele de interese și pentru a se asigura că drepturile de vot ale administratorilor respectivi se exercită atât în beneficiul fondului cu capital de risc eligibil, cât și al investitorilor săi, este necesar să se specifice cerințe detaliate în ceea ce privește exercitarea drepturilor de vot respective. Pentru a asigura un nivel suficient de protecție a investitorilor, administratorii fondurilor cu capital de risc eligibile ar trebui să elaboreze strategii adecvate și eficace în acest sens și să furnizeze, la cerere, un rezumat al strategiilor și acțiunilor pe care le-au adoptat.

Arbitraj comercial

Evenimente juridice

Servicii JURIDICE.ro

Pentru a asigura eficacitatea demersului de declarare a conflictelor de interese, informațiile furnizate ar trebui să fie actualizate periodic. Date fiind riscurile inerente utilizării unui site web ca instrument de declarare a conflictelor de interese, este necesar să se stabilească criterii pentru publicarea acestor informații pe un site web.

Intrarea în vigoare: 10 iunie 2019.

Aplicarea: 11 decembrie 2019.

Consilier juridic Elena Albu

Citeşte mai mult despre , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership  
 

© 2003-2024 JURIDICE.ro
Despre noi  Website map  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri