Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Facultatea de Drept, Universitatea din București. Echipa a obținut cel mai bun rezultat din istoria participării sale la Concurs Telders
28.05.2019 | JURIDICE.ro

Echipa de studenți a Facultății de Drept a Universității din București a București a reprezentat cu succes România la Rundele Internaționale ale celei de-a 42-a ediții a prestigiosului Concurs internațional de procese simulate de drept internațional Telders, care a avut loc în perioada 23-25 mai 2019, la Haga (Regatul Țărilor de Jos), potrivit unui comunicat.

Astfel, echipa Facultății de Drept a obținut locul 5 în clasamentul general, locul 4 în clasamentul ”Reclamanților” și locul 8 în clasamentul ”Pârâților” – dintre cele 22 de echipe participante la ediția din 2019 a acestui Concurs.

Echipa Facultății a fost compusă din studenții Alexandra Badea (anul III), Renata-Adelina Ionescu (anul IV), Adina-Maria Radu (anul III) și Mihai Bădescu (anul IV) și a fost coordonată de antrenorii asist. dr. Elena Lazăr și drd. Viorel Chiricioiu, sub îndrumarea prof. dr. Bogdan Aurescu.

Rezultatul remarcabil al Echipei care a reprezentat România la cel mai important Concurs de procese simulate de drept internațional public din Europa este cel mai bun astfel de rezultat obținut de o echipă a Facultății de Drept a Universității din București din istoria participării Facultății noastre la acest concurs, precum și de orice altă echipă ce a reprezentat România la concurs până în prezent.

Echipa Facultății s-a confruntat în cadrul semifinalelor cu echipele Germaniei, Finlandei, Georgiei și Scoției. Astfel, în cadrul rundelor din Haga, Universitatea din București a întâlnit echipele reprezentând Universitatea din Helsinki (Finlanda), Universitatea din Köln (Germania), Universitatea de Stat „Ivane Javakhishvili” din Tbilisi (Georgia) și Universitatea din Dundee (Scoția).

Semifinalele s-au desfășurat în cadrul Campusului din Haga al Universității din Leiden, iar finala a avut loc, iar clasamentul echipelor a fost anunțat în Marea Sală a Justiției din Palatul Păcii din Haga, sediul Curții Internaționale de Justiție și al Curții Permanente de Arbitraj.

Concursul internațional de procese simulate de drept internațional Telders este organizat de Grotius Centre for International Legal Studies din cadrul Campusului din Haga al Universității din Leiden și presupune elaborarea de către echipele participante de memorii scrise și susținerea de către acestea de pledoarii orale, adaptate după modelul celor din procedurile Curții Internaționale de Justiție.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.