Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Întâlnirea profesională a reprezentanților tribunalelor cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii
28.05.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

În intervalul 23-24 mai 2018, Consiliul Superior al Magistraturii și Tribunalul Hunedoara au organizat la Hunedoara „Întâlnirea profesională a reprezentanţilor tribunalelor”, potrivit unui comunicat.

Întâlnirea, care a reunit 35 preşedinţi şi 18 vicepreşedinţi de tribunale, reprezentând un număr de 42 de instanţe de acest grad, s-a desfăşurat cu participarea: din partea Consiliului Superior al Magistraturii a doamnelelor judecător Lia Savonea, Gabriela Baltag, Evelina Mirela Oprina, a domnului judecător Mihai Andrei Bălan, precum şi reprezentantul societăţii civile, domnul Teodor Victor Alistar, din partea Inspecţiei Judiciare, domnul inspector şef Lucian Netejoru, iar din partea Curţii de Apel Alba Iulia, domnul judecător Liviu Gheorghe Odagiu, preşedintele Curţii şi domnul judecător Aurelian Gheorghe Mocan, vicepreşedintele Curţii.

Agenda evenimentului a cuprins, în principal, analiza şi dezbaterea unor aspecte importante pentru organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, precum:
– normele de asigurare civilă profesională obligatorie a judecătorilor şi procurorilor
– normele privind documentaţia şi cooperarea cu Casa Naţională de Pensii pentru transpunerea prevederilor legale
– informatizarea în cadrul instanţelor, pentru îmbunătăţirea accesului la instanţă a justiţiabililor şi optimizării activităţii
– infrastructura instanţelor.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a adoptat o Rezoluţie prin care s-a solicitat membrilor Consiliului Superior al Magistraturii ca în cadrul dezbaterii celor două rapoarte ale Inspecţiei Judiciare privind respectarea dispoziţiilor legale în anchetele penale derulate împotriva magistraţilor, precum şi modalitatea de aplicare a Protocolului de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaşie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii încheiat în anul 2016 să apere independenţa judecătorilor vizaţi de rapoarte şi să ia măsuri în vederea adoptării de acte normative primare şi secundare care să împiedice pe viitor utilizarea procedurilor penale în scopul încălcării independenţei judecătorilor.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti