Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Întâlnirea profesională a reprezentanților tribunalelor cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii


28 mai 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În intervalul 23-24 mai 2018, Consiliul Superior al Magistraturii și Tribunalul Hunedoara au organizat la Hunedoara „Întâlnirea profesională a reprezentanţilor tribunalelor”, potrivit unui comunicat.

Întâlnirea, care a reunit 35 preşedinţi şi 18 vicepreşedinţi de tribunale, reprezentând un număr de 42 de instanţe de acest grad, s-a desfăşurat cu participarea: din partea Consiliului Superior al Magistraturii a doamnelelor judecător Lia Savonea, Gabriela Baltag, Evelina Mirela Oprina, a domnului judecător Mihai Andrei Bălan, precum şi reprezentantul societăţii civile, domnul Teodor Victor Alistar, din partea Inspecţiei Judiciare, domnul inspector şef Lucian Netejoru, iar din partea Curţii de Apel Alba Iulia, domnul judecător Liviu Gheorghe Odagiu, preşedintele Curţii şi domnul judecător Aurelian Gheorghe Mocan, vicepreşedintele Curţii.

Agenda evenimentului a cuprins, în principal, analiza şi dezbaterea unor aspecte importante pentru organizarea şi funcţionarea sistemului judiciar, precum:
– normele de asigurare civilă profesională obligatorie a judecătorilor şi procurorilor
– normele privind documentaţia şi cooperarea cu Casa Naţională de Pensii pentru transpunerea prevederilor legale
– informatizarea în cadrul instanţelor, pentru îmbunătăţirea accesului la instanţă a justiţiabililor şi optimizării activităţii
– infrastructura instanţelor.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a adoptat o Rezoluţie prin care s-a solicitat membrilor Consiliului Superior al Magistraturii ca în cadrul dezbaterii celor două rapoarte ale Inspecţiei Judiciare privind respectarea dispoziţiilor legale în anchetele penale derulate împotriva magistraţilor, precum şi modalitatea de aplicare a Protocolului de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaşie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii încheiat în anul 2016 să apere independenţa judecătorilor vizaţi de rapoarte şi să ia măsuri în vederea adoptării de acte normative primare şi secundare care să împiedice pe viitor utilizarea procedurilor penale în scopul încălcării independenţei judecătorilor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii