Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

Schimbarea politică este doar o redută, realitatea instituțională este însă dură


29 mai 2019 | Robert WILLIAMS

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Robert Williams

Robert Williams

Victoria opozitiei in alegerile pentru Parlamentul European din 2019 inseamna mult pentru romani. Aprope dezbinati si in exil, cu familii si sperante, romanii au votat. Vor o schimbare politica pentru care sunt determinati sa lupte, asa cum o dovedeste participarea la vot si numeroasele proteste, printre care si unul de trista amintire din 10 august.

Buna credinta, independenta justitiei, onestitatea politica, este clamata ca normalitate, insa institutiile…

Din nefericire, institutiile au atins impreuna cu factorul politic cele mai scazute cote de incredere. Institutiile sunt folosite pentru abuz si limitarea oricaror manifestari de protest, asa cum a transmis mass media din Romania, si inca o face, chiar daca timid.

In urma lui 1989, dupa schimbarea regimului si tranzitia catre democratie, fiecare institutie a devenit un stat in stat. Fara un acces si o deschidere catre nou, fara intrusi decat frati surori si alte rubedenii, cu o falsa si ipocrita schimbare, oamenii au fost rotiti sa asigure interesul politic si de grup.

Absolut fiecare institutie are grupul de influenta, sfatul batranilor si executantii. Lupta din strada impotriva politicului este varful aisbergului. In straturile institutionale se poarta lupte nemediatizate, decat sub forma unor scandaluri accidental rasuflate ori rafuieli terminate cu albirea prin comunicate „Se fac anchete interne, comisii”.

Nu voi enumera acum institutiile pentru a jigni pe cineva, insa cum vor fi rezolvate toate aceste probleme din institutiile romanesti care au ceva de dat in schimbul independentei ori a ascunderii mizeriei sub pres?

Justitia este un sistem care a avut/are curajul sa lupte in ciuda tuturor acuzatiilor. Ceilalti? Privilegiile materiale, ascensiunea in „companie”, „capacitatea de lucru in conditii de stres”, „spiritul de echipa”, fac ca succesul profesional sa fie complet.

Lupta politica este doar inceputul si nu se termina niciodata in straturile institutionale, doctrina politica poate fi inutila cu ajutorul straturilor institutionale. Nici un proiect politic nu poate supravietui daca institutiile saboteaza prin rotatie implementarea programelor guvernamentale, astfel incat nemultumirea generala sa fie indreptata catre politic si nu institutie, cum ar fi firesc.

*Prin prezentul material nu se doreste o ofensa pe cei amintiti.

Robert Williams
Redactor sef News247WorldPress

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică