JURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CCR. Obiecția de neconstituționalitate a Legii privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040”. Amânare pronunțare. UPDATE: Obiecție admisă

07.06.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Joi, 6 iunie 2019, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit. a) teza întâi din Constituție și al art. 11 alin. (1) lit. A. a) și art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a luat în dezbatere, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecțiile de neconstituționalitate a Legii privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040”, obiecții formulate de un număr de 80 de deputați aparținând Grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal, Uniunii Salvați România și Partidului Mișcarea Populară şi, respectiv, de Președintele României, potrivit unui comunicat.

Constatând identitatea de obiect a celor două sesizări, Curtea Constituţională a dispus conexarea cauzelor.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecțiile de neconstituționalitate şi a constatat că Legea privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040” este neconstituţională în ansamblul său.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului și prim-ministrului.

Argumentele reținute în motivarea soluției pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

***

Marți, 28 mai 2019, Plenul Curții Constituționale, în ceea ce privește obiecțiile de neconstituționalitate a Legii privind elaborarea și actualizarea Strategiei naționale pe termen lung „Strategia 2040”, obiecții formulate de un număr de 80 de deputați aparținând Grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal, Uniunii Salvați România și Partidului Mișcarea Populară, precum şi de Președintele României, a dispus amânarea pronunţării pentru data de 6 iunie 2019, potrivit unui comunicat.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week