Secţiuni » Life
Life

ARTMARK. Licitația colecției de artist Stela Popescu. Steaua Stelei nu apune
28.05.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Life, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

„Ultimul spectacol”. Licitația colecției de artist Stela Popescu. Joi, 6 Iunie 2019, 19.00. ARTMARK – Palatul Cesianu-Racoviță.

Despre Stela Popescu s-au făcut, de-a lungul anilor, multe dezvăluiri:
Că era o simpatică și aprigă basarabeancă.

S-a aflat.
Că la primul examen de actorie a căzut cu brio.

Se vorbea.
Că a jucat în 40 de filme și
a înregistrat peste 50 de piese pentru Teatrul Radiofonic.

Se știa.
Că toată viaţa a încercat să ţină cure de slăbire, dar nu a reuşit.

S-a glumit.
Că timp de 13 ani a jucat în “Preşul”, 12 ani în “Peţitoarea” şi 10 ani în “Plicul”.

S-a aplaudat.
Că partenerul ei de scenă, Alexandru Arșinel, împlinește pe 4 iunie 80 de ani.

Ni s-a spus.
Că adevăratul prieten al Stelei a fost publicul.

Nici noi nu știam, însă, că Stela era o iubitoare de artă plastică și decorativă, precum și de icoane și obiecte de colecție. Ceea ce a rămas după o viață de om, o parte din patrimoniul Stelei Popescu, va fi scos la vânzare în data de 6 iunie, la Artmark, în „Ultimul spectacol”. Licitația colecției de artist Stela Popescu.

Intuiam.

Licitația dedicată marii artiste este o incursiune în viața acesteia dincolo de cortina de catifea: opere de artă semnate de Samuel Mützner (Țărăncuțe în vie, estimare € 8.000 – 15.000), Rudolf Schweitzer-Cumpăna (Iarnă la Târgoviște, estimare € 1.800 – 2.500), Dumitru Ghiață (Țărăncuță cu cobiliță, 3.000 – 5.000 €), Aurel Jiquidi (Audiențe, € 300 – 500), Ion Valentin Anestin (Stela Popescu, € 200 – 300) etc., artă decorativă (Biroul de lucru al Stelei Popescu, stil Neo-Renascentist, sfârșitul sec. XIX, € 1.000 – 1.500), dar și o selecţie de fotografii (Stela Popescu în spectacolul „Pețitoarea”, inspirat de celebrul musical „My Fair Lady”, preț de pornire € 70), obiecte personale (Haină din pene decorative, preț de pornire € 150) și premii obținute de-a lungul întregii cariere.

Loturile licitației sunt expuse până în data de 6 iunie la Palatul Cesianu-Racoviță.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti