Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Conducerea Tribunalului Uniunii Europene, în vizită la Institutul Național al Magistraturii
29.05.2019 | JURIDICE.ro

Luni, 27 mai 2019, Marc Jaeger, Președintele Tribunalului Uniunii Europene și Octavia Spineanu-Matei, judecător în cadrul Tribunalului Uniunii Europene, director al Institutului Național al Magistraturii în perioada 2011 – 2016, au efectuat o vizită în cadrul Institutului, ocazie cu care au susținut prelegeri având ca temă aspecte relevante de noutate din jurisprudența Tribunalului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat.

La acest eveniment au fost invitați să participe membri ai Rețelei naționale de judecători coordonatori în materia dreptului Uniunii Europene (EuRoQuod), precum și judecători specializați în materie civilă, comercială și administrativă din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Curții de Apel București, Tribunalului București și judecătoriilor din raza acestuia.

Vizita a debutat cu intervenția jud. Cristina Rotaru-Radu, director al Institutului Național al Magistraturii, urmată de prezentarea, de către cei doi invitați, a unor aspecte de actualitate din jurisprudența Tribunalului Uniunii Europene, precum și a unei selecții a cauzelor românești soluționate de TUE. Finalul vizitei, dedicat unei sesiuni de întrebări, a inclus intervenții privind procedura în fața TUE și bune practici implementate la nivelul Tribunalului care ar putea fi avute în vedere de către judecătorii naționali.

Evenimentul organizat la data de 27 mai 2019 a fost precedat de o altă întrevedere relevantă desfășurată la data de 17 mai 2019 la sediul Institutului Național al Magistraturii, între Marc van der Woude, Vicepreședinte al Tribunalului Uniunii Europene, conducerea Institutului și formatori ai acestuia în domeniul dreptului Uniunii Europene. Întrevederea a prilejuit un schimb fructuos de idei privind activitatea de formare profesională desfășurată de către Institut, în acord cu preocupările actualei conduceri a Tribunalului Uniunii Europene în domeniu.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.