Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

Conducerea Tribunalului Uniunii Europene, în vizită la Institutul Național al Magistraturii


29.05.2019 | JURIDICE.ro
Secţiuni: CJUE, Content, Dreptul Uniunii Europene, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 27 mai 2019, Marc Jaeger, Președintele Tribunalului Uniunii Europene și Octavia Spineanu-Matei, judecător în cadrul Tribunalului Uniunii Europene, director al Institutului Național al Magistraturii în perioada 2011 – 2016, au efectuat o vizită în cadrul Institutului, ocazie cu care au susținut prelegeri având ca temă aspecte relevante de noutate din jurisprudența Tribunalului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat.

La acest eveniment au fost invitați să participe membri ai Rețelei naționale de judecători coordonatori în materia dreptului Uniunii Europene (EuRoQuod), precum și judecători specializați în materie civilă, comercială și administrativă din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Curții de Apel București, Tribunalului București și judecătoriilor din raza acestuia.

Vizita a debutat cu intervenția jud. Cristina Rotaru-Radu, director al Institutului Național al Magistraturii, urmată de prezentarea, de către cei doi invitați, a unor aspecte de actualitate din jurisprudența Tribunalului Uniunii Europene, precum și a unei selecții a cauzelor românești soluționate de TUE. Finalul vizitei, dedicat unei sesiuni de întrebări, a inclus intervenții privind procedura în fața TUE și bune practici implementate la nivelul Tribunalului care ar putea fi avute în vedere de către judecătorii naționali.

Evenimentul organizat la data de 27 mai 2019 a fost precedat de o altă întrevedere relevantă desfășurată la data de 17 mai 2019 la sediul Institutului Național al Magistraturii, între Marc van der Woude, Vicepreședinte al Tribunalului Uniunii Europene, conducerea Institutului și formatori ai acestuia în domeniul dreptului Uniunii Europene. Întrevederea a prilejuit un schimb fructuos de idei privind activitatea de formare profesională desfășurată de către Institut, în acord cu preocupările actualei conduceri a Tribunalului Uniunii Europene în domeniu.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti