Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Facultatea de Drept, Universitatea din București. Preselecție pentru concursul internațional ICC Moot Court Competition 2020
29.05.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În perioada octombrie 2019 – mai 2020 se va desfășura o nouă ediție a concursului ICC Moot Court Competition, cea mai mare competiție universitară în domeniul dreptului internațional penal. Fazele finale ale concursului au loc în Haga, Olanda. În susținerea concursului este implicată Curtea Penală Internațională, finala competiției având loc chiar la sediul acesteia, potrivit unui comunicat.

Concursul beneficiază de implicarea unora dintre cei mai importanți doctrinari și practicieni în domeniului dreptului internațional penal. În aceste condiții, nivelul academic este unul foarte înalt, crescând de la an la an.

Participarea la acest concurs reprezintă pentru studenți o excelentă expunere internațională, legăturile create și performanțele ce sperăm a fi atinse reprezentând beneficii foarte mari pentru viitoarele cariere. În plus, subliniem oportunitatea schimbului intercultural cu studenți și cadre didactice reprezentând cele mai importante universități în domeniul dreptului internațional public și, în special, în domeniul dreptului internațional penal.

Detalii privind regulile de procedură ale concursului, dar și în legătură cu alte aspecte, se pot găsi pe pagina de internet a competiției.

Echipa va fi formată din 3 persoane, fiecare având calitatea de speaker. La preselecție pot participa studenții care în anul universitar 2019-2020 se vor afla în anul III sau în anul IV de studii.

În perioada următoarelor săptămâni se va derula procedura de selecție a membrilor echipei pentru ediția din anul universitar 2019-2020 a ICC Moot Court Competition. În cazul în care sunteți interesat(ă) de participarea la acest concurs, vă rugăm să trimiteți la adresa de e-mail dragos.pargaru@drept.unibuc.ro până la data de 09.06.2019, ora 22:00:

– un Curriculum Vitae, în limba engleză – orice format este acceptat, cu condiția să conțină toate informațiile specifice unui CV, în special informații referitoare la atestatele de cunoaștere a limbii engleze și la eventuale participări anterioare la diferite competiții sau programe extracurriculare;

– un document word în care să menționați: media fiecărui an de studiu până în prezent (precum și media primului semestru aferent anului de studiu în care vă aflați); notele obținute la materiile Drept internațional public, Organizații și relații internaționale, Drept penal. Partea Generală I, Drept penal. Partea Generală II, Drept penal. Partea Specială I, Dreptul Uniunii Europene I, Dreptul Uniunii Europene II, Criminologie și Teoria generală a dreptului (desigur, în măsura în care asemenea note vă sunt cunoscute până la data trimiterii documentului în vederea înscrierii).

A doua fază a preselecției va consta într-un interviu în limba engleză ce va avea loc în datele de 11.06.2019, 12.06.2019 și 13.06.2019, de la ora 19:30, în sala 213 (candidații se pot prezenta în oricare dintre cele trei zile, în funcție de măsura în care convine mai mult una dintre ele, prin raportare la perioada sesiunii). O dată cu trimiterea documentelor, în e-mail, candidații sunt rugați să menționeze și în care dintre cele 3 zile enumerate anterior preferă să se prezinte pentru interviu.

Interviul va urmări evaluarea cunoștințelor de limba engleză, a măsurii în care candidatul își dorește să afecteze timp participării la acest concurs, a capacității de adaptare la probleme neprevăzute și a raționamentului logico-juridic. De asemenea, interviul va presupune și discuții asupra unor subiecte din aria dreptului internațional penal, aspect asupra căruia candidații înscriși vor primi detalii între momentul finalizării înscrierilor și momentul interviurilor.

La interviu sunt așteptați toți cei care au trimis, în prealabil, documentele menționate anterior.

Secţiuni: Comunicare profesională, Content, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO