Secţiuni » Noutăţi legislative » Monitorul Oficial al României
Monitorul Oficial al României

Marcel Ciolacu, noul președinte al Camerei Deputaților. UPDATE: Publicarea hotărârii în Monitorul Oficial


3 iunie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 423 din data de 29 mai 2019, a fost publicată Hotărârea nr. 20/2019 pentru alegerea președintelui Camerei Deputaților.

Deputatul Ion-Marcel Ciolacu, aparținând Grupului parlamentar al P.S.D., a fost ales în funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Intrarea în vigoare: 29 mai 2019.

***

Miercuri, 29 mai 2019, deputatul social-democrat Marcel Ciolacu a fost ales în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, cu susţinerea şi votul Grupului Parlamentar al PSD, potrivit unui comunicat.

Deputatul Marcel Ciolacu a candidat pentru această funcţie fiind propus de partidele care fac parte din Coaliţia de guvernare. Candidatul social-democraţilor a obţinut cel mai mare număr de voturi favorabile, respectiv 172, reuşind să se impună atât în faţa candidatei Opoziţiei, Raluca Turcan (100 de voturi “pentru”), cât şi în faţa propunerii UDMR, deputatul Kelemen Hunor (20 de voturi „pentru”).

Marcel Ciolacu: „Preşedintele Camerei Deputaţilor nu este şeful deputaţilor. Democraţia are multe sensuri, în 2017 preşedintele Franţei a câştigat alegerile cu 66%, a format guvernul, e şi acum preşedinte. Duminică a luat 23%, nu i-a cerut nimeni preşedintelui demisia fiindcă nu mai are majoritate. Democraţia înseamnă un mandat de 4 ani. Am făcut suficiente greşeli sau am luat decizii care ne-au costat, deoarece poporul are întotdeauna dreptate. Nu ne putem juca însă cu cuvântul democraţie, să răsturnăm lucrurile de fiecare dată când vrem noi. Nu, un Guvern îl răstorni democratic, cu moţiune de cenzură, nu există alt tip de democraţie. Am avut prieteni, colaboratori, parteneri, dar niciodată duşmani. Voi avea în continuare numai adversari politici, niciodată duşmani.”

Marcel Ciolacu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Ecologice din Bucureşti (1991-1995) şi a urmat cursurile de masterat în Managementul finanţelor publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (2010-2012).

În cadrul formaţiunii social-democrate a deţinut, atât la nivel local, cât şi naţional, funcţiile de vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret PSD Buzău (1996-2000), vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Buzău (2000-2010); vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Buzău (2000-2010); preşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Buzău (2010-2015); membru al Consiliului Naţional PSD, coordonator al Departamentului economie, investiţii şi locuri de muncă (din mai 2015). Este preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Buzău (ales în 2015) şi membru CEx al PSD.

A fost prefect interimar la Prefectura Judeţului Buzău (noiembrie – decembrie 2005); consilier juridic ALCOM SRL (2004-2005, 2006 – mai 2007); director executiv la URBIS SERV SRL (mai 2007 – iulie 2008). De asemenea, în perioada 2008-2012 a ocupat funcţia de viceprimar al municipiului Buzău.

Marcel Ciolacu a fost vicepremier fără portofoliu în guvernul Mihai Tudose (29 iunie 2017-29 ianuarie 2018). A deţinut şi funcţia de ministru interimar al Apărării (6-12 septembrie 2017).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii