Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Model de anunt ref. protestul judecatorilor
01.09.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

La intrarea in Palatul de Justitie si pe usile salilor de judecata si ale sectoarelor auxiliare, la Judecatoria Oradea a fost postat anuntul urmator:

ANUNT IMPORTANT

Din cauza subfinantarii sistemului de justitie atat sb aspectul resurselor umane si financiare alocate instantelor judecatoresti, ceea ce impiedica desfasurarea in conditii de celeritate si competenta a activitatii de judecata,

Din cauza salarizarii magistratilor preconizate in proiectul de act normativ privind  salarizarea unica a personalului bugetar ce urmeaza a fi adoptat in perioada urmatoare,

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Oradea a decis in cadrul sedintei desfasurate in data de 31.08.2009:

– intreruperea activitatii de judecata incepand cu data de 1 sept 2009, cu exceptia dosarelor ce impun verificarea legalitatii si temeiniciei masurilor preventive, respectiv a ordonantelor presedintiale pentru suspendarea provizorie a executarii silite in materie civila; toate dosarele se vor amana la data hotarate de fiecare judecator;

– sistarea programului de lucru cu publicul la sectoarele administrative incepand cu data de 1 sept 2009; accesul in arhiva se va face numai pentru studierea dosarelor privind masurile preventive. La Biroul preluari acte si  Registratura programul public se va sista incepand cu 7 sept  2009; dupa aceasta data, se vor prelucra numai actiunile si cererile expediate prin serviciul postal sau prin fax ori electronic.

Judecatorii oradeni sunt constienti de implicatiile acestui demers asupra participantilor procesuali. De aceea, sustin ca este nevoie de sprijin si intelegere din partea opiniei publice, justitiabililor si avocatilor cu privire la situatia ivita. De asemenea, isi exprima convingerea ca autoritatile decidente se vor implica imediat in solutionarea solicitarilor al caror scop este functionarea adecvata a justitiei, in conditii de independenta, profesionalism si eficienta.

Purtator de cuvant,
judecator Cristi Danilet

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO