Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Activitate parchete / 27 – 31 mai 2019
31.05.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

1. DIICOT – Trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Percheziții.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraș-Severin împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au efectuat un număr de 15 percheziții domiciliare, pe raza municipiilor Reșița și Timișoara, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2018, pe raza municipiului Reșița a fost constituit un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Activitatea infracţională a membrilor grupului infracțional organizat a constat în aprovizionarea cu droguri de mare risc (amfetamină și ”ecstasy”) și de risc (cannabis) și distribuirea acestora pe raza municipiului Reșița. Aprovizionarea cu droguri se realiza de la diverse surse din Timișoara, din străinătate și de pe internet.

Ca mod de operare s-a reţinut faptul că, membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere, respectiv cel de aprovizionare/coordonare, constituit din 3 membrii ce reprezentau nucleul principal al grupării, și un palier de distribuție. Deși aceștia desfășurau, în cercul relațional restrâns, și activități de distribuție de droguri, pentru efectuarea distribuției la scară largă și pe măsura extinderii activității infracționale, au recrutat și folosit alte persoane în acest sens.

Pe parcursul perioadei monitorizate activitatea grupului infracțional s-a dezvoltat continuu, ajungând, așa cum rezultă din probele administrate în cauză, la un nivel foarte ridicat în ceea ce privește volumul de distribuție, numărul consumatorilor de droguri care apelau la membrii rețelei fiind în continuă creștere.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare au fost ridicate sute de grame de canabis, 1 kilogram de droguri de mare risc şi peste 40 de ghivece cu plante de canabis.

La sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, urmează sa fie aduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane.

:: Sursa: www.diicot.ro

2. DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui. Introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc. Reținere.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vaslui au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore, a inculpaţilor M.D.A., C.I.D., D.E.G., D.F.A., pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii mai 2019 inculpații M.D.A. și D.F.A., au introdus în țară cantități importante de droguri de mare risc (estasy – MDMA și afetamină) pe care le-au comercializat pe piața ilicită din municipiul Arad.

De asemenea, inculpatul D.E.G. deținea la domiciliu cantități importante de droguri de tip cannabis, pe care le punea în vânare prin intermediul lui M.D.A. și C.I.D.

Cu ocazia anchetei și a perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 495 comprimate estasy (MDMA), 1 kg de amfetamină amestecată cu cafeină, 1 kg de cannabis sub formă de muguri, telefoane mobile, suma de 1700 lei și 100 euro, dar și alte bunuri folosite în activitatea infracțională.

În cursul zilei de 31.05.2019 inculpaţii reținuți vor fi prezentaţi Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro

3. DIICOT – S.T.Timişoara. Trafic internațional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc. Reținere.

Procurorii DIICOT-S.T.Timişoara au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului S. M. C., cetățean german, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc şi trafic intern de droguri de mare risc.

În fapt s-a reţinut că, în perioada 2017-2019, inculpatul, cetățean german rezident în Germania, a dezvoltat o relație de tip furnizor/cumpărător cu un cetățean român rezident în municipiul Timișoara, în baza căreia i-a livrat acestuia din urmă, în mod regulat, diferite cantități de droguri de mare risc (amfetamină, cocaină). Sumele de bani aferente cantităților de droguri astfel livrate erau plătite inculpatului prin viramente bancare într-un cont al inculpatului deschis în Germania.

În data de 30.05.2019, inculpatul S. M. C. a introdus în țară o cantitate de 974,6 grame de amfetamină, disimulată în autoturismul personal, cu care a tranzitat frontiera prin PTF Cenad, iar ulterior, în cursul aceleiași zile, a comercializat-o cu suma de 4 750 euro, fiind prins în flagrant la momentul realizării tranzacției.

Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro

4. DIICOT – Biroul Teritorial Ialomița. Constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă. Reținere.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Ialomița au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor B.R., B.B., B.M.M., B.B., B.D.G. și B.C.C., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

În fapt s-a reţinut că, în perioada 2017-2019, inculpatul B.C.C. a constituit un grup infracțional organizat împreună cu inculpații B.B., B.B., B.R., B.D.G. și B.M.M., având ca scop săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu produse petroliere și țigarete provenind din spațiul extracomunitar și totodată a desfășurat activități de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare de astfel de bunuri.

Din investigaţiile efectuate şi probele administrate până în prezent a rezultat faptul că membrii grupului infracţional au achiziționat din Ucraina și transportat pe teritoriul României, prin intermediul conductorilor de tren, cantități importante de țigarete nemarcate sau marcate necorespunzător, precum și motorină, în vederea comercializării acestora.

Astfel, inculpații preluau marfa de contrabandă, pe care o depozitau inițial într-un imobil dezafectat, situat în apropierea căii ferate, urmând ca ulterior marfa să fie încărcată și transportată la persoanele interesate și foarte atent verificate de către membrii grupării.

S-a reţinut faptul că, garnitura de tren folosită de către membrii grupului pentru introducerea produselor de contrabandă, a efectuat în medie 6 curse pe zi, cu aceiași conductori de tren, iar la un transport inculpații introduceau în țară un număr de 4-6 baxuri cu țigarete de proveniență ucraineană, precum și 1-2 tone de motorină pe zi. Motorina era comercializată imediat unor persoane de pe raza localității Milișăuți, județul Suceava, deținătorii unor societăți cu profil agricol.

Pentru a asigura succesul activităţilor infracţionale, membrii grupului infracţional organizat au modificat elemente și componente de caroserie ale autovehiculelor destinate transportului de țigări, pentru a disimula existența în interior a acestora.

S-a reţinut faptul că, inculpații B.B., B.B., B.R., B.D.G., B.C.C., sub coordonarea directă a inculpatului B.M.M., aveau rolul de a prelua produselor extracomunitare de la garniturile de tren, de a le transporta la imobilul aparținând lui B.M.M., precum și la diferiți clienți, de a asigurara paza sau de a intermedia comercializarea acestora la prețul stabilit de B.M.M.

De asemenea, în urma cercetările efectuate în cauză, s-a constatat faptul că inculpatul B.B. avea rolul de a ține legătura cu conductorii trenurilor, de a asigura paza și transportul motorinei la imobilul aparținând inculpatului B.M.M., precum și de a transporta țigaretele de contrabandă la locuința sa, țigarete pe care ulterior le comercializa către terțe persoane.

La data de 29.05.2019, s-a procedat la oprirea în trafic a unei autoutilitarei în care se aflau inculpații B.B. și B.D.G., în autoutilitară fiind descoperită cantitatea de aproximativ 2400 litri de motorină.

La data de 29 mai 2019, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Ialomița împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciului de Combaterea Criminalității Organizate Ialomița au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ialomița și Suceava, fiind puse în executare 10 mandate de aducere.

Cu ocazia efectuări perchezițiilor domiciliare au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 9.000 de litri de motorină, 5 instalații artizanale folosite la sustragerea de carburant, 8 butelii cu gaz refrigerant, un pistol cu aer comprimat deținut fără autorizație și 200 de litri de ierbicid, aproximativ 2.500 de pachete de țigări de contrabandă, 355.807 lei, 71.650 de lire sterline, 31.430 de euro, 11.000 de dolari, 6 telefoane mobile și 4 cartele SIM.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, prin indisponibilizarea a 12 autoturisme.

La data de 30.05.2019, inculpații reținuți au fost prezentați Tribunalului Ialomița cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar prin încheierea de şedinţă din data de 30.05.2019, instanţa de judecată a admis cererea formulată de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ialomița.

:: Sursa: www.diicot.ro

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.