Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Energie Insolvență SELECTED

Reorganizarea și modernizarea CET Constanța sunt prioritare la startul procedurii de insolvență

31 mai 2019 | JURIDICE.ro

CITR a fost numit administrator judiciar în procedura insolvenței Societății de termoficare Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas)

CITR a fost desemnat administrator judiciar provizoriu în procedura insolvenței Societății de termoficare Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas) la cererea acesteia, în ședința de pe 24 mai 2019 a Tribunalului Constanța.

Deschiderea procedurii a fost inițiată pe fondul situației financiare curente a societății, rezultată din neîncasarea creanțelor de la clienți, pierderile generate de vechimea infrastructurii de transport  și acumularea datoriilor înregistrate la furnizori și alți parteneri.

CET Palas vizează procesul de reorganizare, al cărui scop este consolidarea și performanța furnizorului unic de agent termic din municipiul Constanța.

Adrian Lotrean, Senior Partner CITR: „Pentru echipa CITR, acest proiect reprezintă o nouă provocare în domeniul energetic. Ne-am propus reorganizarea companiei și ne vom canaliza expertiza și eforturile către modernizarea și eficientizarea platformei de producție. Ne concentrăm pe redarea fiabilității și valorizarea acesteia, astfel încât compania să ofere servicii de calitate populației din Constanța.”

Planul de măsuri care urmează să fie definit este menit să asigure modernizarea capacităților de producție ale societății  și continuitatea furnizării agentului termic către consumatori.

“Umărim ca, la finalul implementării planului de reorganizare, să putem rămâne, pentru o perioadă lungă de timp, în serviciul cetățenilor ca o societate sănătoasă din punct de vedere financiar și performantă din punct de vedere tehnologic. Îi asigurăm pe constănțeni că nu va fi afectată continuitatea alimentării cu agent termic. Totodată, avem încredere și ne bazăm pe echipa CITR pentru a atinge aceste rezultate.”, au declarat reprezentanții conducerii CET Palas.

Următorii pași în procedură sunt depunerea, până la data de 29.07.2019, a tabelului preliminar de creanțe și prima adunare generală a creditorilor, care va avea loc pe 05.08.2019.

CITR are o experiență amplă în proiecte de insolvență în domeniul energiei, având în portofoliul său proiecte ca Hidroserv, CET Arad sau CET Oradea. 

Despre CET Constanța

Societatea Electrocentrale Constanța S.A. este principalul producător de energie termică sub formă de apă fierbinte (peste 95%) necesară încălzirii și preparării apei calde menajere, ce furnizează agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică al consumatorilor din municipiul Constanța. Societatea deține centrala CET Palas și rețele de transport agent termic primar până la punctele termice (PT) aparținând distribuitorului local R.A.D.E.T. Constanța. Combustibilul utilizat pentru producerea energiei termice este gazul natural.

Centrala Palas a fost pusă în funcțiune în anul 1970 și tot de atunci asigură continuu furnizarea agentului termic către populație și consumatorii noncasnici din municipiul Constanța, racordați la sistemul centralizat de termoficare.

Despre CITR

CITR, liderul pieței de insolvență din România, a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii cinci ani. Cu o experiență de aproape 20 ani, societatea a fost fondată cu obiectivul însănătoșirii companiilor în dificultate și a reintegrării acestora în circuitul economic prin mecanisme inovatoare de reorganizare.

CITR este aproape de clienți prin cele zece birouri din toată țara, oferă soluții personalizate prin cei peste 150 de specialiști din echipele pluridisciplinare de caz și susține antreprenorii în dificultate cu expertiză complexă, dobândită în urma gestionării a peste 950 de proiecte din toate domeniile de business. În plus, gestionează cea mai complexă platformă de vânzări în insolvență, sales.citr.ro.

CITR e parte a CITR Group, primul grup de firme din România specializat în remedii personalizate pentru companiile aflate în impas economic.

Mai multe informații despre CITR găsiți aici.

Citeşte mai mult despre , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership