Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Reorganizarea și modernizarea CET Constanța sunt prioritare la startul procedurii de insolvență
31.05.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

CITR a fost numit administrator judiciar în procedura insolvenței Societății de termoficare Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas)

CITR a fost desemnat administrator judiciar provizoriu în procedura insolvenței Societății de termoficare Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas) la cererea acesteia, în ședința de pe 24 mai 2019 a Tribunalului Constanța.

Deschiderea procedurii a fost inițiată pe fondul situației financiare curente a societății, rezultată din neîncasarea creanțelor de la clienți, pierderile generate de vechimea infrastructurii de transport  și acumularea datoriilor înregistrate la furnizori și alți parteneri.

CET Palas vizează procesul de reorganizare, al cărui scop este consolidarea și performanța furnizorului unic de agent termic din municipiul Constanța.

Adrian Lotrean, Senior Partner CITR: „Pentru echipa CITR, acest proiect reprezintă o nouă provocare în domeniul energetic. Ne-am propus reorganizarea companiei și ne vom canaliza expertiza și eforturile către modernizarea și eficientizarea platformei de producție. Ne concentrăm pe redarea fiabilității și valorizarea acesteia, astfel încât compania să ofere servicii de calitate populației din Constanța.”

Planul de măsuri care urmează să fie definit este menit să asigure modernizarea capacităților de producție ale societății  și continuitatea furnizării agentului termic către consumatori.

“Umărim ca, la finalul implementării planului de reorganizare, să putem rămâne, pentru o perioadă lungă de timp, în serviciul cetățenilor ca o societate sănătoasă din punct de vedere financiar și performantă din punct de vedere tehnologic. Îi asigurăm pe constănțeni că nu va fi afectată continuitatea alimentării cu agent termic. Totodată, avem încredere și ne bazăm pe echipa CITR pentru a atinge aceste rezultate.”, au declarat reprezentanții conducerii CET Palas.

Următorii pași în procedură sunt depunerea, până la data de 29.07.2019, a tabelului preliminar de creanțe și prima adunare generală a creditorilor, care va avea loc pe 05.08.2019.

CITR are o experiență amplă în proiecte de insolvență în domeniul energiei, având în portofoliul său proiecte ca Hidroserv, CET Arad sau CET Oradea. 

Despre CET Constanța

Societatea Electrocentrale Constanța S.A. este principalul producător de energie termică sub formă de apă fierbinte (peste 95%) necesară încălzirii și preparării apei calde menajere, ce furnizează agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică al consumatorilor din municipiul Constanța. Societatea deține centrala CET Palas și rețele de transport agent termic primar până la punctele termice (PT) aparținând distribuitorului local R.A.D.E.T. Constanța. Combustibilul utilizat pentru producerea energiei termice este gazul natural.

Centrala Palas a fost pusă în funcțiune în anul 1970 și tot de atunci asigură continuu furnizarea agentului termic către populație și consumatorii noncasnici din municipiul Constanța, racordați la sistemul centralizat de termoficare.

Despre CITR

CITR, liderul pieței de insolvență din România, a distribuit creditorilor peste 400 de milioane de euro în ultimii cinci ani. Cu o experiență de aproape 20 ani, societatea a fost fondată cu obiectivul însănătoșirii companiilor în dificultate și a reintegrării acestora în circuitul economic prin mecanisme inovatoare de reorganizare.

CITR este aproape de clienți prin cele zece birouri din toată țara, oferă soluții personalizate prin cei peste 150 de specialiști din echipele pluridisciplinare de caz și susține antreprenorii în dificultate cu expertiză complexă, dobândită în urma gestionării a peste 950 de proiecte din toate domeniile de business. În plus, gestionează cea mai complexă platformă de vânzări în insolvență, sales.citr.ro.

CITR e parte a CITR Group, primul grup de firme din România specializat în remedii personalizate pentru companiile aflate în impas economic.

Mai multe informații despre CITR găsiți aici.PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.