ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Ziua copilăriei mele
03.06.2019 | Sanda ȘERBAN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Sanda Șerban

Sanda Șerban

Trecut-au anii pe pagina copilăriei mele! Îndesată cu frecvențe dintre cele mai diverse, acum contabilizez cutia cu prețioasele amintiri.

De la vârsta de 3 ani mi-am propus să am personalitatea mea, să nu-mi ascult mama, în ceea ce privește alegerea vestimentației perfecte pentru a ieși alături de părinții mei la evenimente.

Astfel, am reușit să-mi impun opinia personală în fața mamei avându-l drept coechipier de nădejde pe tati.

Și în prezent, mama dorește să fie consilierul meu de imagine, dar nu reușește întotdeauna pentru că opiniile noastre sunt divergente uneori.

Amintirea unei copilării perfecte este aceea că am ”crescut în vacanțe” la țară. Acolo unde s-a născut tati. Și acolo am copilărit până la majorat.

Am crescut bio, am mâncat ”5 ha de porumb” fiert în fiecare vară și am consumat un aliment foarte sănătos numit vin de Odobești (demisec).

Am călătorit în fiecare vacanță (de iarnă, de primăvară și de vară) în zona Vrancei, acolo unde chiar există Vrâncioaia, dar și zona seimiscă. Însă, pe vremea aceea cutremurele erau mai rare în viața mea.

Cluburile de azi erau, de fapt, niște ”discoteci” în sat. Am participat și pe la nunți pentru că părinții mei au fost nași în zonă, iar eu, ca reprezentant al părinților am participat în numele lor la toate nunțile care au avut loc pe acel meleag.

Așa că am dănțuit pe muzică populară, tradițională, și am chefuit până în zori cu mare fast.

Am fost și la Zărnești cu echipa, ai cărei membri erau de prin toată zona de est a țării, iar eu, ca bucureșteancă get beget, eram mereu printre ei, denumită ”albișoara”, căci mă îmbrăcam numai în alb.

La Zărnești am fost cu un tractor cu remorcă 🙂 și am mâncat cartofi făcuți ”chisăliță” la ceaun.

Cu toate acestea, copilăria mea nu a luat sfârșit odată cu împlinirea majoratului. Am continuat să fiu copil, dar să gândesc potrivit vârstei mele biologice.

A fi copil în mileniul 3 nu înseamnă a primi la majorat în dar de la părinți mașini de lux sau bilete de avion în străinătate.

A fi copil înseamnă să te poți bucura de tot ce te înconjoară, cu respectarea drepturilor celorlalți copii, indiferent de vârsta lor.

A fi copil la părinți nu echivalează cu efortul pe care îl face un copil să-și îngrijească copilul aflat la vârsta a treia. Practic, suntem doi copii, precum frații sau surorile.

Copilăria mea, însă, va continua și dincolo de ziua de mâine, deoarece trebuie să-mi apăr în continuare dreptul la viață, la un mediu sănătos, la un nivel de trai decent, precum și la dreptul de a fi un copil fericit în zilele ce vor urma.

Fii și tu copil, recunoaște-ți acest drept personal și legitim și, precum copiii, bucură-te nestingherit de copilărie pentru că este cea mai frumoasă parte a vieții pe acest pământ, dar și pentru că noi, copiii, sunt îngerii lui Dumnezeu trimiși aici pentru a ne cunoaște părinții, a ne îndeplini misiunea pentru care am luat cunoștință cu societatea, prin intermediul părinților noștri, și, nu în ultimul rând, pentru ca niciun copil să nu fie grevat de drepturile sale părintești.

Copilăria mea a fost una dintre cele mai fericite, a voastră cum a fost?

Continuați-vă călătoria în lumea viselor copilăriei și veți reuși să acumulați energia de care aveți nevoie pentru a face față cu succes, dar mai ales de a supraviețui în ”țara minunilor”.

Sanda Șerban
Licenţiată în Știinţe juridice şi în Economie, specializarea Marketing

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate