Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Legii privind înființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989

31.05.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 418 din data de 28 mai 2019, a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 33/2019 pentru modificarea Legii nr. 556/2004 privind înființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

Principalele modificări:

– Legea de modificare a stabilit că în cadrul Colegiul național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, membrii urmează a fi desemnați din rândul revoluționarilor recunoscuți, prin decret, de către Președintele României, cu consultarea Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 și a Comisiei parlamentare a revoluționarilor din decembrie 1989;
– Nu pot fi membri ai Colegiului național cei care au fost angajați ai Securității, au colaborat, sub orice formă, sau au semnat angajament cu Securitatea din perioada comunistă care a funcționat până la 22 decembrie 1989;
– Încetarea calității de membru al Colegiului național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 se constată de Colegiul național și se comunică Președintelui României.

Intrarea în vigoare: 27 mai 2019.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week