Modificarea Legii privind înființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989
31.05.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 418 din data de 28 mai 2019, a fost publicată Ordonanța de urgență nr. 33/2019 pentru modificarea Legii nr. 556/2004 privind înființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

Principalele modificări:

– Legea de modificare a stabilit că în cadrul Colegiul național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, membrii urmează a fi desemnați din rândul revoluționarilor recunoscuți, prin decret, de către Președintele României, cu consultarea Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 și a Comisiei parlamentare a revoluționarilor din decembrie 1989;
– Nu pot fi membri ai Colegiului național cei care au fost angajați ai Securității, au colaborat, sub orice formă, sau au semnat angajament cu Securitatea din perioada comunistă care a funcționat până la 22 decembrie 1989;
– Încetarea calității de membru al Colegiului național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 se constată de Colegiul național și se comunică Președintelui României.

Intrarea în vigoare: 27 mai 2019.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.