Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Solicitarea prof. univ. dr. Corneliu-Liviu Popescu privind modificarea Statutului Profesiei de avocat
31.05.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 31 mai 2019, Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității solicitarea prof. univ. dr. av. Corneliu-Liviu Popescu din 29 mai 2019, înregistrată la UNBR la nr. 177-DIV-2019 din 29 mai 2019 prin care reia unele propuneri anterioare adresate Congresului avocaților din anii 2014 și 2016 privind modificarea Statutului Profesiei de avocat, în sensul introducerii exprese, cităm: ”…interdicției ca un avocat să fie membru al personalului care își desfășoară activitatea acoperit în cadrul organelor de stat cu atribuții în domeniul securității naționale sau al structurilor ministeriale interne de informații, polițist lucrând sub acoperire, investigator sub acoperire, ca lucrător operativ din cadrul poliției judiciare sau ale organelor de stat care desfășoară activități de informații, colaborator cu o altă identitate decât cea reală al organelor de urmărire penală, informator al organelor de urmărire penală sau informator al poliției” și a introducerii exprese a îndatoririi avocaților de a depune o declarație în sensul că nu fac parte din categoriile enumerate mai sus, inclusiv prin modificarea dispozițiilor Legii nr. 51/1995.

Din actele aflate în arhiva UNBR rezultă că solicitările menționate în scrisoarea de mai sus au fost date publicității și au fost aduse la cunoștința organelor profesiei. S-a recomandat ca în condițiile Legii nr. 25/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, membrii organelor de conducere a profesiei să aibă în vedere solicitările / recomandările făcute de către prof. univ. dr. av. Corneliu-Liviu Popescu.

Din verificările făcute în Registrele de evidență ale UNBR, rezultă că Președintele UNBR av. Gheorghe Florea a depus declarația autentificată nr. 388 din 11 mai 2017.

Declarația a fost înregistrată la UNBR conform procesului verbal din 11 mai 2017 (reprodus aici în extras). Declarația – în extras – poate fi consultată aici.

:: Solicitarea

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti