Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel Craiova. Lipsa cauzei serioase la concediere
03.06.2019 | Alina GAJA

Secţiuni: Dreptul muncii, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Alina Gaja

Curtea de Apel Craiova a statuat că legalitatea măsurii concedierii nu este dată doar de afirmarea prerogativei organizatorice a angajatorului, fiind necesar să se dovedească existenţa unui caracter obiectiv al întregului proces de reorganizare şi, implicit, de desfiinţare a postului, ceea ce exclude subiectivismul conducerii unităţii şi vizarea persoanei afectate. În speță, nu există cauză serioasă pentru desfiinţarea postului dacă s-a urmărit îndepărtarea salariatului din unitate, reorganizarea activităţii într-o nouă direcţie fiind doar un pretext. În aprecierea caracterului serios al concedierii instanța a stabilit că măsura luată de angajator disimulează realitatea, angajatorul a urmărit îndepărtarea din unitate a contestatoarei. Chiar dacă unitatea ar fi urmărit eficientizarea activității și comasarea unor departamente, prin numirea unui alt șef de direcție, cu pregătire diferită de a contestatoarei, avea obligația de a lua aceste măsuri justificat obiectiv, astfel încât persoana contestatoarei să nu fie direct vizată iar concedierea sa să nu fie motivul pentru care s-a demarat procedura reorganizării. (Decizia nr. 2972 din 15 noiembrie 2019, pronunțată de Secția I civilă a Curții de Apel Craiova)

Alina Gaja
Masterand Facultatea de Drept, Universitatea din București

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti