Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Energie
CărţiProfesionişti
BOTEZATU ESTRADE PARTNERS
 

Modificarea Ghidului de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice uzate cu unele mai performante
03.06.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 406 din data de 23 mai 2019, a fost publicat Ordinul nr. 500/2019 pentru modificarea și completarea Ghidului de finanțare a Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.

Ghidul de finanțare constituie un suport informativ, având rolul de a furniza informații esențiale privind derularea Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic. Obiectul programului îl reprezintă finanțarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu, acordată sub forma unui voucher, pentru înlocuirea echipamentelor electrice și electronice de uz casnic, uzate, cu unele noi (aspect introdus prin Ordinul nr. 500/2019), mai performante din punct de vedere energetic.

A fost modificată ecuația de la art. 2 alin. (3), care calcula indicatorii de performanță în cadrul testării pentru înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate.

Sumele alocate unei sesiuni de finanțare, rămase neutilizate, se pot reporta pentru sesiunea următoare, dacă aceasta din urmă are loc în cadrul aceluiași an bugetar.

Șirul de art. 5 alin. (1) care stabilește sumele de finanțare pentru echipamentelor electrice și electronice, a fost completat cu noi enumerări.

Ordinul de modificare stabilește că demontarea/montarea aparatelor de aer condiționat intră în sarcina beneficiarilor ne fiind considerată cheltuială eligibilă (a se vedea art. 6)

În cadrul procedurii de validare a dosarului comerciantului, s-a introdus un nou aliniat care stabilește că: în termen de 5 zile lucrătoare de la publicarea programărilor în vederea semnării contractelor de decontare, reprezentanții legali ai comercianților validați sau împuterniciții acestora se prezintă la sediul Autorității, pentru perfectarea contractelor.

De asemenea, a fost introdusă anexa nr. 4 la Ghid: Formular de raportare pentru comercianții validați în cadrul Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic.

Pentru mai multe detalii a se vedea Ordinul de modificare integral.

Intrarea în vigoare: 23 mai 2019.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.