Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Studenți și profesori de la Miskolc și Seged în vizită de studiu la Curtea de Apel Oradea

03.06.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Joi, 30 mai 2019, Curtea de Apel Oradea a găzduit un grup de studenţi alături de cadre didactice universitare din cadrul Facultăţii de Drept din Miskolc, masteranzi şi doctoranzi de la Seged, însoţiţi de prodecanul Facultăţii de Drept din Oradea, interesaţi să cunoască istoria şi arhitectura Palatului de Justiţie, activitatea instanţei şi provocările profesiei de judecător în România, potrivit unui comunicat.

Vizita a făcut parte din programul extins al conferinţei naţionale cu participare internaţională „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine” organizată de Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Oradea în perioada 30-31 mai 2019.

În cadrul acestei vizite, Vicepreşedintele Curţii de Apel Oradea, alături grefierul şef secţie penală şi inginerul constructor din cadrul instanţei, au prezentat tinerilor studenţi şi doctoranzi străini sălile de judecată penale şi civile, aceştia primind explicaţii relevante cu privire la toate activităţile desfăşurate în acestea.

De asemenea, invitaţii au avut posibilitatea să viziteze monumentala sală festivă a Palatului de Justiţie din Oradea, unde inginerul constructor a făcut o incursiune în istoricul Palatului de Justiţie, ilustrată şi cu un scurt material audio-video, relevant pentru modul în care Palatul de Justiţie din Oradea a fost renovat recent, redobândindu- și astfel strălucirea de altădată, care îl aşează în rândul celor mai frumoase clădiri monument istoric din România. Un element inedit al prezentării a fost legat de faptul că atât Palatul de Justiţie din Oradea cât şi Palatul de Justiţie din Miskolc, oraşul natal al invitaţilor, au fost proiectate de acelaşi inginer Kiss Istvan, istoria dovedind încă odată punţile de legătură strânse existente între instanţele din cele două ţări învecinate.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week