Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Tribunalul Olt. Adunarea Generala a judecatorilor din 31 august 2009
01.09.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 31 august 2009, judecatorii de la Tribunalul Olt s-au intrunit in Adunarea Generala. Textul integral:

„La data de 31.08.2009 s-a desfasurat Adunarea Generala a Judecatorilor Tribunalului Olt, avand la punctul 2 pe ordinea de zi, adoptarea unei pozitii a magistratilor instantei in contextul generat de puterea executiva prin incalcarea recomandarilor Comitetului de Ministri al Consiliului Europei si ale Consiliului Consultativ al Judecatorilor Europeni in privinta respectarii statutului magistratilor, atat prin prevederile din proiectul legii unice de salarizare, care ignora dispozitiile constitutionale, cat si prin refuzul respectarii unor hotarari judecatoresti, cat si promovarea unor acte normative de natura a proteja interesele de creditor ale statutului in ignorarea totala nu doar a dispozitiilor legale interne cat si a hotararilor pronuntate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

S-a decis in unanimitate continuarea protestelor incepand cu data de 1.09.2009, dupa cum urmeaza:

1. Vor fi solutionate doar cauzele urgente in materie civila, comerciala si penala.

2.  Amanarea celorlalte cauze pentru noi termene de judecata.

3. Activitatea Biroului  Apostila va consta doar in primirea cererilor, urmand ca judecatorii desemnati sa analizeze si sa dispuna eliberarea actelor la un termen ce va fi facut cunoscut in scris, partilor.

4.  Activitatea Judecatorului delegat la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul Olt se va realiza intr-o singura sedinta lunara, urmandu-se aceleasi masuri de amanare, cu acordarea de noi termene.

5. Se va reduce plafonul cauzelor nou intrate pe fiecare complet de judecata, la jumatate fata de cel prezent, termenele urmand a fi alocate corespunzator.

6. Actiunea de protest va inceta prin rezolvarea problemelor cu care se confrunta sistemul judiciar si prin  recunoasterea si respectarea de catre puterea executiva a statutului magistratilor.

7. Prezenta Hotarare se va afisa pe sit-ul instantei si va fi adusa la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii, Guvernului Romaniei si Parlamentului Romaniei.

PRESEDINTE TRIBUNALUL OLT,

IULIANA  DICU”

Secţiuni: Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO