« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Expertiza CITR în sectorul construcțiilor crește. Șanse de reorganizare pentru DELTA A.C.M.
06.06.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

DELTA Antrepriză Construcții Montaj 93 SRL, cunoscută ca DELTA A.C.M., unul dintre cei top 10 constructori de infrastructură din România conform cifrei de afaceri[1] intră în portofoliul CITR. Procedura a fost deschisă pe 30 mai, când instanța a desemnat CITR în calitate de administrator judiciar provizoriu.

Insolvența companiei a survenit pe fondul întârzierii demarării unor contracte de lucrări și a efectelor rezultate din începerea executărilor silite de către furnizori.

Aurel Podariu, Senior Partner CITR: „DELTA A.C.M. are perspective pentru reorganizare, procedură pe care o vizăm în gestionarea insolvenței. Înțelegem rolul de lider al companiei în sectorul construcțiilor de infrastructură și suntem pregătiți să gestionăm provocările unei piețe impredictibile, cu întârzieri care tergiversează lucrările. Avem soluții  pentru stabilizarea societății din punct de vedere financiar, vom efectua o analiză a contractelor, iar împreună cu reprezentanții DELTA, vom propune un plan de acțiune care să revitalizeze compania. Avem în vedere un plan de reorganizare viabil, care să conducă la redresare și la păstrarea know how-ului organizației.”

Următoarele termene în procedura insolvenței constructorului sunt: depunerea declarației de creanțe, până pe 15.07.2019, depunerea tabelului preliminar de creanțe, pe 05.08.2019 și prima adunare a creditorilor, programată pe 12.08.2019.

În prezent, CITR administrează peste 20 de societăți din domeniul construcțiilor, care cumulau, conform bilanțului depus la data deschiderii procedurilor de insolvență, o cifră de afaceri de aproximativ 400 mil. euro și aveau un numar de aproximativ 9.000 de angajați.


[1] Topul 500 Antreprenori și Firme de Construcții 2018, disponibil aici.


PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.