BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
VLAD CENUSE & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

ÎCCJ. Analiza naturii juridice a actului administrativ

07.06.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că esențiale sunt, în analiza naturii juridice a unui act administrativ, efectele juridice pe care le produce şi natura măsurilor dispuse în conţinutul său, iar nu forma sau denumirea actului. În speță, adresa emisă de Agenţia Naţională de Integritate către Camera Deputaților privind încălcarea regimului inconpatibilităților de către reclamantul-intimat (de profesie deputat) nu întruneşte condiţiile legale ale actului administrativ, fiind un act de informare al Camerei Deputaţilor cu privire la situaţia juridică a intimatului-reclamant, ulterior rămânerii definitive a raportului de evaluare prin care s-a reţinut starea de incompatibilitate a acestuia, scopul adresei nefiind producerea de efecte juridice de sine-stătătoare. În consecință, cererea de suspendare a acestei adrese este inadmisibilă. (Decizia nr. 479 din 6 februarie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week