Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ÎCCJ. Analiza naturii juridice a actului administrativ
07.06.2019 | JURIDICE.ro


Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că esențiale sunt, în analiza naturii juridice a unui act administrativ, efectele juridice pe care le produce şi natura măsurilor dispuse în conţinutul său, iar nu forma sau denumirea actului. În speță, adresa emisă de Agenţia Naţională de Integritate către Camera Deputaților privind încălcarea regimului inconpatibilităților de către reclamantul-intimat (de profesie deputat) nu întruneşte condiţiile legale ale actului administrativ, fiind un act de informare al Camerei Deputaţilor cu privire la situaţia juridică a intimatului-reclamant, ulterior rămânerii definitive a raportului de evaluare prin care s-a reţinut starea de incompatibilitate a acestuia, scopul adresei nefiind producerea de efecte juridice de sine-stătătoare. În consecință, cererea de suspendare a acestei adrese este inadmisibilă. (Decizia nr. 479 din 6 februarie 2019, pronunțată de Secția de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate