Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Regulamentul privind consolidarea securității cărților de identitate și a documentelor de ședere


06.06.2019 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Cyberlaw, Data protection, Lege 9, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 6 iunie 2019, Consiliul European a adoptat Regulamentul privind consolidarea securității cărților de identitate și a documentelor de ședere, potrivit unui comunicat CUE.

Scopul Regulamentului este de îmbunătăţire a securităţii cărţilor de identitate prin introducerea unor standarde minime, atât pentru informațiile conținute, cât și pentru elementele de securitate comune tuturor statelor membre care emit astfel de documente.

Astfel, cărţile de identitate vor trebui să includă o fotografie și două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip fără contact. Cărțile de identitate vor indica codul de țară al statului membru emitent, în interiorul unui steag al UE.

Perioada de valabilitate a cărţilor de identitate: 5-10 ani (în cazul minorilor acestea pot avea o perioadă de valabilitate mai mică de 5 ani).

Cărțile de identitate existente care nu îndeplinesc cerințele nu vor mai fi valabile la 10 ani de la data aplicării noilor norme sau la expirarea lor

În ceea ce priveşte protecţia datelor, normele includ garanții solide, pentru a asigura faptul că informațiile colectate nu ajung la persoanele nepotrivite. Astfel, autoritățile naționale vor trebui să asigure securitatea cipului fără contact și a datelor stocate în acesta, astfel încât cipul să nu poată fi piratat sau accesat fără permisiune.

Regulamentul prevede un set minim de informații care urmează să fie incluse în documentele de ședere eliberate cetățenilor UE și armonizează formatul și alte specificații privind permisele de ședere eliberate membrilor familiilor cetățenilor UE care nu sunt cetățeni ai UE.

Intrarea în vigoare: la 2 ani de la adoptare.

:: Regulamentul

* A se vedea dezbaterile juridice Identificarea persoanei fizice este mai complicată decât s-ar crede şi Birocrație pentru persoanele fizice. Instrumente de simplificare

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti