Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

Regulamentul privind consolidarea securității cărților de identitate și a documentelor de ședere


6 iunie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Joi, 6 iunie 2019, Consiliul European a adoptat Regulamentul privind consolidarea securității cărților de identitate și a documentelor de ședere, potrivit unui comunicat CUE.

Scopul Regulamentului este de îmbunătăţire a securităţii cărţilor de identitate prin introducerea unor standarde minime, atât pentru informațiile conținute, cât și pentru elementele de securitate comune tuturor statelor membre care emit astfel de documente.

Astfel, cărţile de identitate vor trebui să includă o fotografie și două amprente digitale ale titularului, stocate în format digital, pe un cip fără contact. Cărțile de identitate vor indica codul de țară al statului membru emitent, în interiorul unui steag al UE.

Perioada de valabilitate a cărţilor de identitate: 5-10 ani (în cazul minorilor acestea pot avea o perioadă de valabilitate mai mică de 5 ani).

Cărțile de identitate existente care nu îndeplinesc cerințele nu vor mai fi valabile la 10 ani de la data aplicării noilor norme sau la expirarea lor

În ceea ce priveşte protecţia datelor, normele includ garanții solide, pentru a asigura faptul că informațiile colectate nu ajung la persoanele nepotrivite. Astfel, autoritățile naționale vor trebui să asigure securitatea cipului fără contact și a datelor stocate în acesta, astfel încât cipul să nu poată fi piratat sau accesat fără permisiune.

Regulamentul prevede un set minim de informații care urmează să fie incluse în documentele de ședere eliberate cetățenilor UE și armonizează formatul și alte specificații privind permisele de ședere eliberate membrilor familiilor cetățenilor UE care nu sunt cetățeni ai UE.

Intrarea în vigoare: la 2 ani de la adoptare.

:: Regulamentul

* A se vedea dezbaterile juridice Identificarea persoanei fizice este mai complicată decât s-ar crede şi Birocrație pentru persoanele fizice. Instrumente de simplificare

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică