Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

CAB a anulat ordinul de revocare de la DNA al proc. Doru Țuluș


7 iunie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Sistemul judiciar

Miercuri, 5 iunie 2019, Curtea de Apel București a decis miercuri anularea ordinului de revocare a lui Doru Țuluș din funcția de procuror la DNA, emis de Laura Codruța Kovesi și a obligat instituția la plata a peste 7600 de lei cheltuieli de judecată. Judecătorii nu au fost de acord cu plata unor daune morale, potrivit evz.ro.

Doru Țuluș, revocat din DNA în 2017, împreună cu Mihaela Iorga Moraru, a acționat-o în judecată pe Laura Codruța Kovesi, cerând instanței anularea ordinului prin care a fost dat afară.

Motivarea a fost că procurorii Doru Țuluș și Mihaela Moraru Iorga nu mai îndeplinesc condiția bunei reputații pentru a fi procurori în cadrul DNA, așa cum rezultă din Codul Deontologic al judecătorilor și procurorilor. Lui Doru Țuluș i s-a reproșat că a soluționat dosare în care era implicată o persoană cu care avea „raporturi civile”, ceea ce i-ar fi afectat imparțialitatea.

:: Minuta

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică