Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Consiliul Concurenței din România participă activ la lucrările Comitetului pentru Concurență OCDE
07.06.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Concurență, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 6 iunie 2019, Consiliul Concurenței a anunțat că reprezentanţii săi, prezenţi la Paris la lucrările Comitetului pentru Concurență OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), au avut o serie de intervenții şi discuţii referitoare la modalitățile prin care Autoritatea asigură neutralitatea concurențială la nivelul piețelor, prin aplicarea cadrului legal național și comunitar de control a ajutoarelor de stat; concurența și perturbările digitale pe piețele financiare (FinTech), concentrări economice verticale în sectoarele de tehnologie, media și telecom și evoluțiile recente privind aplicarea legii și politicii de concurență în România, potrivit unui comunicat.

Delegația condusă de Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, este prezentă la lucrările Comitetului pentru Concurență OCDE, având în vedere statutul de asociat al Comitetului, România fiind primul stat non-membru al OCDE care beneficiază de acest statut.

Autoritatea de concurenţă a preluat din practica OCDE o serie de instrumente pentru identificarea practicilor anticoncurenţiale, precum ghidul de detectare rapidă a licitațiilor trucate. De asemenea, în urma proiectului derulat de Consiliul Concurenţei cu sprijinul OCDE pentru Analiza impactului legislaţiei în vigoare în sectoare cheie ale economiei româneşti, au rezultat 152 de recomandări pentru îmbunătăţirea cadrului de reglementare în trei domenii: procesarea produselor agro-alimentare, transportul de mărfuri (terestru şi naval) şi construcţiile (în principal, materiale de construcţii şi proiectarea pe baze concurenţiale a licitaţiilor aferente lucrărilor de construcţii civile).

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti