Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Conferința internațională de dreptul concurenței din 20-21 iunie 2019, organizată de Freedom House România, se bucură de prezența unor invitați de renume, cu o experiență semnificativă în domeniul concurenței
07.06.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Conferința internațională de dreptul concurenței din 20-21 iunie 2019, organizată de Freedom House România, se bucură de prezența unor invitați de renume, cu o experiență semnificativă în domeniul concurenței.

Printre invitați se numără Viktor Kreuschitz, judecător la Tribunalul Uniunii Europene din Luxemburg și specialist în domeniul concurenței.

Cu o activitate de aproximativ 16 ani în cadrul serviciului juridic al Comisiei Europene, acesta s-a ocupat de aspecte precum: monitorizarea ajutoarelor de stat, procedurile antidumping, coordonarea securității sociale, libera circulație a lucrătorilor, directivele privind nediscriminarea, dreptul european al muncii.

De asemenea, a fost agent al Comisiei Europene în peste 270 de cazuri în fața Curții de Justiție și a Tribunalului Uniunii Europene,  precum și a Curții de Justiție a statelor membre ale Asociației Europene a Liberului Schimb, în aproape toate domeniile dreptului Uniunii Europene.

Perioada 1981-1997 și-a dedicat-o funcției de funcționar la Cancelaria Federală din Viena, Serviciul de afaceri constituționale.

Pe parcursul celor două zile de conferință, acesta va prezenta cauzele “Comisia Europeană împotriva Scuola Elementare Maria Montessori Srl și “Eesti Pagar AS”. Discuția va fi centrată pe ajutorul de stat, în încercarea de a răspunde la întrebări precum: Când o măsură națională devine ajutor de stat incompatibil cu piața internă?; Cum, cine și în ce condiții poate recupera ajutorul de stat ilegal?; Cum trebuie interpretat dreptul Uniunii de către o autoritate națională atunci când trebuie să recupereze un ajutor de stat acordat în mod eronat?

O altă invitată din cadrul conferinței este Nicole Robins, partener și șef al departamenului Ajutor de Stat din cadrul OXERA, una dintre cele mai importante companii de consultanță economică în materia concurenței, cu o experiență de peste 30 ani la nivel european.

Nicole oferă consultanță clienților cu privire la aspectele economice și financiare vizând o gamă variată de chestiuni privind ajutorul de stat, precum evaluarea principiului operatorului în economia de piață (MEOP), aplicarea normelor privind ajutoarele de stat pentru serviciile de interes economic general (SIEG) și evaluarea compatibilității ajutorului. Ea consiliază beneficiarii, reclamanții și statele membre în cursul investigațiilor privind ajutoarele de stat și în litigiile în fața instanțelor europene. În mai multe rânduri, aceasta a furnizat expertize economice în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene.

În prima zi a conferinței, Nicole Robins se va opri asupra rolului economiei și al analizei financiare în evaluarea ajutorului de stat și asupra aspectelor privind aplicarea principiului operatorului în economia de piață.

Unul dintre magistrații români care vor participa la conferință este Eugenia Marin, fost judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția contencios-administrativ și fiscal, în perioada 2006-2019. Aceasta a participat la numeroase activități de formare vizând aplicarea dreptului român și european și la stagii de perfecționare la Autoritatea de Concurență din Italia și la Curtea de Justiție de la Luxemburg.

Pe data de 20 iunie, Eugenia Marin va aborda tema controlului judecătoresc al actelor emise în domeniul ajutorului de stat, cu prezentarea unor cazuri concrete.

Mai multe detalii despre conferință se pot găsi aici.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate