Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Prahova. Despre grila de salarizare pentru judecatorii cu grad de tribunal si pentru judecatorii cu grad de judecatorie
01.09.2009 | JURIDICE.ro

 
Competition Law

Comunicat Tribunalul Prahova:

„Magistratii Tribunalului Prahova isi exprima dezacordul profund fata de grila de salarizare referitoare la indemnizatiile magistratilor stabilita la data de 31 august 2009 prin anexa corespunzatoare la proiectul Legii unitare de salarizare a personalului platit din fonduri publice.

Practic, declaratiile date ieri in mass-media de reprezentantii puterii executive reprezinta o dezinformare a opiniei publice, in conditiile in care  coeficientii de ierarhizare pentru judecatorii cu grad de tribunal, dar si pentru magistratii de la judecatorii sunt mai mici decat cei determinati anterior.

Fata de imprejurarea ca, potrivit art. 126 alin. 1 din Constitutie, justitia se realizeaza prin Inalta Curte de Casatie si Justitie si prin celelalte instante judecatoresti stabilite de lege, obligatia statului de a asigura judecatorilor conditiile necesare pentru realizarea misiunii lor in conditii de independenta, instituita prin Carta Europeana cu privire la Statutul Judecatorului, dar si prin Recomandarea nr.92(12) a Comitetului de Ministri, subzista si in cazul judecatorilor cu grad de tribunal, respectiv cu grad de judecatorie.

Avand in vedere ca fiecare judecator are indatorirea de a actiona in mod independent in toate cauzele, fara a fi afectat de influente din afara, asigurand dreptul oricarei persoane la un proces echitabil, magistratii Tribunalului Prahova vor aplica in continuare masurile stabilite prin Hotararea Adunarii Generale a judecatorilor din circumscriptia Curtii de Apel Ploiesti din data de 31 august 2009.

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Prahova

Judecator Ionela Alina Anton


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.