Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Rezumatul AEPD referitor la participarea la negocierile pentru un al doilea protocol adițional la Convenția de la Budapesta privind criminalitatea informatică
10.06.2019 | Vlad BERCU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
 Vlad Bercu

Vlad Bercu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 186 din data de 3 iunie 2019, a fost publicat Rezumatul Avizului Autorității Europene pentru Protecția Datelor referitor la participarea la negocierile pentru un al doilea protocol adițional la Convenția de la Budapesta privind criminalitatea informatică.

Un al doilea protocol adițional care să fie negociat la nivelul UE ar păstra mai bine nivelul de protecție garantat prin cadrul UE în materie de protecție a datelor și ar asigura un nivel uniform de protecție în întreaga UE, decât acordurile separate bilaterale încheiate de statele membre.

Există trei recomandări importante pe care Autoritatea le face pentru protocolul preconizat, în vederea asigurării conformității textului cu Carta și cu articolul 16 din TFUE. AEPD recomandă ca directivele de negociere să aibă drept obiectiv:
— asigurarea caracterului obligatoriu al protocolului preconizat;
— includerea de garanții detaliate, inclusiv a principiului limitării scopului – având în vedere diversitatea potențialilor semnatari –, nu toți semnatarii sunt părți la Convenția pentru protejarea persoanelor față de prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal (Convenția 108) sau nu toți au încheiat un acord echivalent cu acordul-cadru UE-SUA;
— opunerea la orice dispoziții privind accesul direct la date.

Vlad Bercu
Research assistant SĂVESCU & ASOCIAȚII

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate