« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Rezumatul AEPD referitor la participarea la negocierile pentru un al doilea protocol adițional la Convenția de la Budapesta privind criminalitatea informatică
10.06.2019 | Vlad BERCU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
 Vlad Bercu

Vlad Bercu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 186 din data de 3 iunie 2019, a fost publicat Rezumatul Avizului Autorității Europene pentru Protecția Datelor referitor la participarea la negocierile pentru un al doilea protocol adițional la Convenția de la Budapesta privind criminalitatea informatică.

Un al doilea protocol adițional care să fie negociat la nivelul UE ar păstra mai bine nivelul de protecție garantat prin cadrul UE în materie de protecție a datelor și ar asigura un nivel uniform de protecție în întreaga UE, decât acordurile separate bilaterale încheiate de statele membre.

Există trei recomandări importante pe care Autoritatea le face pentru protocolul preconizat, în vederea asigurării conformității textului cu Carta și cu articolul 16 din TFUE. AEPD recomandă ca directivele de negociere să aibă drept obiectiv:
— asigurarea caracterului obligatoriu al protocolului preconizat;
— includerea de garanții detaliate, inclusiv a principiului limitării scopului – având în vedere diversitatea potențialilor semnatari –, nu toți semnatarii sunt părți la Convenția pentru protejarea persoanelor față de prelucrarea automatizată a datelor cu caracter personal (Convenția 108) sau nu toți au încheiat un acord echivalent cu acordul-cadru UE-SUA;
— opunerea la orice dispoziții privind accesul direct la date.

Vlad Bercu
Research assistant SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Secţiuni: Content, Cyberlaw, Data protection, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Internațional, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Monitorul Oficial al României, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD