BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

Decizia ANP pentru aprobarea criteriilor de prioritizare a transportului deținuților între unitățile penitenciare

10.06.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 444 din data de 4 iunie 2019, a fost publicată Decizia nr. 432/2019 pentru aprobarea criteriilor de prioritizare a transportului deținuților între unitățile penitenciare.

Direcția siguranța deținerii și regim penitenciar din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, prin Serviciul de pază și escortare deținuți transferați, întocmește desfășurătoare privind situația deținuților ce urmează a fi transferați între unitățile penitenciare, pentru fiecare mijloc auto specializat folosit în activitatea de transfer, care se deplasează pe rutele aprobate.

Structurile de evidență din unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor comunică urmează a gestiona, comunica și monitoriza transferul deținuților (art. 3).

Desfășurătoarele se întocmesc astfel încât capacitatea de transport omologată să nu fie depășită, iar în cadrul întocmirii desfășurătoarelor se va avea în vedere ca o cușetă de separațiune să nu fie ocupată, pentru a asigura la nevoie redistribuirea deținuților în cazul producerii unor incidente pe durata transferului.

În cazul imposibilității transportării tuturor efectivelor de deținuți propuse pentru transfer, acestea vor fi replanificate pentru cursele următoare în măsura posibilităților sau vor fi transferate prin grija locurilor de deținere, cu aprobarea directorului Direcției siguranța deținerii și regim penitenciar.

În situații speciale, precum relocarea unui număr mare de deținuți, pot fi efectuate misiuni speciale.

Intrarea în vigoare: 4 iunie 2019.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week