Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Decizia ANP pentru aprobarea criteriilor de prioritizare a transportului deținuților între unitățile penitenciare
10.06.2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 444 din data de 4 iunie 2019, a fost publicată Decizia nr. 432/2019 pentru aprobarea criteriilor de prioritizare a transportului deținuților între unitățile penitenciare.

Direcția siguranța deținerii și regim penitenciar din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, prin Serviciul de pază și escortare deținuți transferați, întocmește desfășurătoare privind situația deținuților ce urmează a fi transferați între unitățile penitenciare, pentru fiecare mijloc auto specializat folosit în activitatea de transfer, care se deplasează pe rutele aprobate.

Structurile de evidență din unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor comunică urmează a gestiona, comunica și monitoriza transferul deținuților (art. 3).

Desfășurătoarele se întocmesc astfel încât capacitatea de transport omologată să nu fie depășită, iar în cadrul întocmirii desfășurătoarelor se va avea în vedere ca o cușetă de separațiune să nu fie ocupată, pentru a asigura la nevoie redistribuirea deținuților în cazul producerii unor incidente pe durata transferului.

În cazul imposibilității transportării tuturor efectivelor de deținuți propuse pentru transfer, acestea vor fi replanificate pentru cursele următoare în măsura posibilităților sau vor fi transferate prin grija locurilor de deținere, cu aprobarea directorului Direcției siguranța deținerii și regim penitenciar.

În situații speciale, precum relocarea unui număr mare de deținuți, pot fi efectuate misiuni speciale.

Intrarea în vigoare: 4 iunie 2019.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.