Secţiuni » Articole » Opinii
OpiniiPovestim cărţiImaginarul dreptului
Condiţii de publicare

La ce ma gândesc acum, avocat fiind…
11.06.2019 | Augustin ZĂBRĂUŢANU

Secţiuni: Litigii, Opinii, Selected, UNBR+INPPA+Barouri, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust
Augustin Zăbrăuțanu

Augustin Zăbrăuțanu

1. Traian Briciu. Actualul Președinte al UNBR. Întreabă unii colegi cine e omu’ și ce a făcut el pentru profesie. Io nu pot să răspund, pentru că sunt subiectiv: mi-a fost conducător de seminar la Procedură Civilă acum 20 de ani. Asistentul Profesorului Viorel Mihai Ciobanu fiind atunci. Profesor Universitar fiind astăzi. Omu’ și-a pierdut ceva vreme și cu codurile. Astea noi, civile. În legătură cu profesia, gurile rele zic că ar fi (fost) și avocatul lui Costanda. Mizilicuri, cum ar veni. Asta ca să lămurim și cum e cu gluma aia cam de autobază cum că de asta candidează Traian Briciu, că să aibă acces la banii UNBR și să încaseze cate 5000 de Euro de la examenele INPPA.

2. Daniel Fenechiu. Confratele care poate realmente face ceva semnificativ pentru profesie astăzi, mai mult decât s-a facut până acum. Că astăzi trăim și profesam, zic. A făcut și mai poate face multe, părerea mea. Un mare câștig să-l avem în conducerea UNBR.

3. Avocații de calitate. Sintagmă vânturată după un interviu al Decanului Baroului București, Ion Dragne. Omul trebuie înțeles: cadru didactic universitar, șef de promoție al Facultății de drept a Universității din București, asistent al Profesorului Ciobanu, decide în anii ’90 să se titularizare la Universitatea Nicolae Titulescu. Boșșii mei, c’mon! Era șeful litigiilor la Mușat și mă întâlneam cu el în arhivă, cu agenda în mâna, ca fiecare dintre noi.

4. Cu titlu de regret, îmi pare tare rău că Petruț Ciobanu nu e în Comisia Permanentă a UNBR. O să vedeți voi de ce.

Una peste alta, spor la treabă organelor profesiei!

Av. Augustin Zăbrăuțanu
Managing Partner ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti