Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

La ce ma gândesc acum, avocat fiind…
11.06.2019 | Augustin ZĂBRĂUŢANU

JURIDICE - In Law We Trust
Augustin Zăbrăuțanu

Augustin Zăbrăuțanu

1. Traian Briciu. Actualul Președinte al UNBR. Întreabă unii colegi cine e omu’ și ce a făcut el pentru profesie. Io nu pot să răspund, pentru că sunt subiectiv: mi-a fost conducător de seminar la Procedură Civilă acum 20 de ani. Asistentul Profesorului Viorel Mihai Ciobanu fiind atunci. Profesor Universitar fiind astăzi. Omu’ și-a pierdut ceva vreme și cu codurile. Astea noi, civile. În legătură cu profesia, gurile rele zic că ar fi (fost) și avocatul lui Costanda. Mizilicuri, cum ar veni. Asta ca să lămurim și cum e cu gluma aia cam de autobază cum că de asta candidează Traian Briciu, că să aibă acces la banii UNBR și să încaseze cate 5000 de Euro de la examenele INPPA.

2. Daniel Fenechiu. Confratele care poate realmente face ceva semnificativ pentru profesie astăzi, mai mult decât s-a facut până acum. Că astăzi trăim și profesam, zic. A făcut și mai poate face multe, părerea mea. Un mare câștig să-l avem în conducerea UNBR.

3. Avocații de calitate. Sintagmă vânturată după un interviu al Decanului Baroului București, Ion Dragne. Omul trebuie înțeles: cadru didactic universitar, șef de promoție al Facultății de drept a Universității din București, asistent al Profesorului Ciobanu, decide în anii ’90 să se titularizare la Universitatea Nicolae Titulescu. Boșșii mei, c’mon! Era șeful litigiilor la Mușat și mă întâlneam cu el în arhivă, cu agenda în mâna, ca fiecare dintre noi.

4. Cu titlu de regret, îmi pare tare rău că Petruț Ciobanu nu e în Comisia Permanentă a UNBR. O să vedeți voi de ce.

Una peste alta, spor la treabă organelor profesiei!

Av. Augustin Zăbrăuțanu
Managing Partner ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚIIPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.