Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Noi reglementări în Statutul profesiei de practician în insolvență
12.06.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Insolvență, Lege 9, Monitorul Oficial al României, VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 461 din data de 6 iunie 2019, a fost publicată Hotărârea nr. 3/2019 pentru modificarea și completarea Statutului privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență, aprobat prin Hotărârea Congresului Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România nr. 3/2007 privind aprobarea Statutului privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență și a Codului de etică profesională și disciplină ale Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România.

Principalele modificări impelementate prin Hotărârea nr. 3/2019 privesc situația de schimbare a formei de exercitare a profesiei, radierea din Registrul formelor de organizare din Tabloul Uniunii, cât și procedura de administrare a fondului de lichidare, astfel:

– UNPIR urmează să operează un portalul de date statistice al insolvenței;

– La schimbarea formei de exercitare a profesiei operează de drept transmiterea portofoliului de dosare. Transmiterea portofoliului de dosare mai operează și în ipoteza fuziunii și divizării formelor de organizare a profesiei;

– În cazul radierii (a tuturor asociaților sau, după caz, trecerea în oricare din situațiile de incompatibilitate a tuturor asociaților;  decesul tuturor asociaților;  în baza procesului-verbal de conciliere sau a hotărârii de arbitraj pronunțate în condițiile prevăzute de prezentul statut, la cererea oricărui asociat, pentru motive temeinice, precum neînțelegeri grave între asociați, care împiedică funcționarea societății; alte cauze prevăzute de lege sau de contractul de societate) cererea va fi însoțită de raportul lichidatorului în care se va menționa modalitatea de predare a portofoliului de dosare în care procedura nu este închisă ca urmare a lichidării.

– În ce privește procedura de administrare a fondului de lichidare, noi reglementări privesc în mare partea cheltuielile de procedură;

– A fost modificat modelul Contractului de societate al societății profesionale cu răspundere limitată din anexa nr. 7.

Pentru mai multe detalii a se vedea Hotărârea integral.

Intrarea în vigoare: 7 iunie 2019.

 

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti