Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Facultatea de Drept a Universității din București a obținut cel mai bun rezultat din istoria participărilor la concursul internațional de procese simulate ICC Moot Court Competition
12.06.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În perioada 2-7 iunie 2019, Facultatea de Drept a Universității din București a participat la rundele internaționale orale ale concursului de procese simulate de drept internațional penal ICC Moot Court Competition 2019, ce au avut loc în Haga, Olanda, potrivit unui comunicat.

Pentru prima dată în istoria participărilor, echipa facultății s-a calificat în sferturile de finală ale competiției. Acest fapt se traduce prin aceea că Facultatea de Drept a Universității din București s-a aflat printre cele mai bune 27 de echipe din cele aproximativ 160 participante în această ediție (locul exact ocupat de echipă va fi comunicat în perioada următoare).

Echipa a fost compusă din Ana Maria Lefter (anul IV), Biana-Ioana Hanganu (anul III) și Corina-Ioana Șerbănescu (anul III). Antrenori au fost dr. Dragoș Pârgaru și av. Mihai Ioniță.

ICC Moot Court Competition reprezintă cea mai mare competiție universitară în domeniul dreptului internațional penal și, totodată, unul dintre cele mai mari concursuri de procese simulate, luând în considerare toate domeniile de drept (categoria Grand Slam). În susținerea concursului este implicată Curtea Penală Internațională, finala competiției având loc chiar la sediul acesteia. De asemenea, competiția beneficiază de implicarea celor mai importanți doctrinari și practicieni în domeniului dreptului internațional penal. În aceste condiții, nivelul academic este unul foarte înalt, universitățile participante fiind cele mai bune din lume în acest domeniu de drept.

În cadrul fazelor orale ale competiției, echipa Facultății de Drept a Universității din București a disputat 7 meciuri, respectiv 6 în rundele principale și un sfert de finală. În rundele principale, echipa a întâlnit echipe reprezentând, în total, 12 universități dintre care, cu titlu de exemplu, amintim următoarele: Leiden University (Olanda) – câștigătoarea competiției, The Honorable Society of King’s Inns (Irlanda) – locul 2 în competiție, University of Miami, American University of Afghanistan, Universidade Federal da Bahia (Brazilia), St. Gallen University (Elveția). În sferturile de finală, Universitatea din București a întâlnit echipele reprezentând Singapore Management University și University of Auckland (Noua Zeelandă).

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate