Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Facultatea de Drept a Universității din București a obținut cel mai bun rezultat din istoria participărilor la concursul internațional de procese simulate ICC Moot Court Competition


12 iunie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Flux informații, Universitaria

În perioada 2-7 iunie 2019, Facultatea de Drept a Universității din București a participat la rundele internaționale orale ale concursului de procese simulate de drept internațional penal ICC Moot Court Competition 2019, ce au avut loc în Haga, Olanda, potrivit unui comunicat.

Pentru prima dată în istoria participărilor, echipa facultății s-a calificat în sferturile de finală ale competiției. Acest fapt se traduce prin aceea că Facultatea de Drept a Universității din București s-a aflat printre cele mai bune 27 de echipe din cele aproximativ 160 participante în această ediție (locul exact ocupat de echipă va fi comunicat în perioada următoare).

Echipa a fost compusă din Ana Maria Lefter (anul IV), Biana-Ioana Hanganu (anul III) și Corina-Ioana Șerbănescu (anul III). Antrenori au fost dr. Dragoș Pârgaru și av. Mihai Ioniță.

ICC Moot Court Competition reprezintă cea mai mare competiție universitară în domeniul dreptului internațional penal și, totodată, unul dintre cele mai mari concursuri de procese simulate, luând în considerare toate domeniile de drept (categoria Grand Slam). În susținerea concursului este implicată Curtea Penală Internațională, finala competiției având loc chiar la sediul acesteia. De asemenea, competiția beneficiază de implicarea celor mai importanți doctrinari și practicieni în domeniului dreptului internațional penal. În aceste condiții, nivelul academic este unul foarte înalt, universitățile participante fiind cele mai bune din lume în acest domeniu de drept.

În cadrul fazelor orale ale competiției, echipa Facultății de Drept a Universității din București a disputat 7 meciuri, respectiv 6 în rundele principale și un sfert de finală. În rundele principale, echipa a întâlnit echipe reprezentând, în total, 12 universități dintre care, cu titlu de exemplu, amintim următoarele: Leiden University (Olanda) – câștigătoarea competiției, The Honorable Society of King’s Inns (Irlanda) – locul 2 în competiție, University of Miami, American University of Afghanistan, Universidade Federal da Bahia (Brazilia), St. Gallen University (Elveția). În sferturile de finală, Universitatea din București a întâlnit echipele reprezentând Singapore Management University și University of Auckland (Noua Zeelandă).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică